Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Κάμερον

 
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία και τις πιθανές επιλογές αντίδρασης επί του θέματος, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Ο Ομπάμα συνεδρίασε επίσης την ίδια ημέρα με τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων ήταν ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ. Στα χέρια του Ομπάμα περιήλθε σήμερα μια «λίστα με πιθανές επιλογές», την οποία είχε ζητήσει όχι μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και τη διεθνή κοινότητα σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η αντίδραση στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί τι συνέβη στη Συρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Κατά την επικοινωνία τους, αμφότεροι οι αρχηγοί της Αμερικής και της Βρετανίας εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» για τις αναφορές που λαμβάνουν και δήλωσαν ότι «θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά προκειμένου να εξακριβωθεί τι συνέβη, καθώς και θα αναμένουν τις πιθανές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας», αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας




                                                                                                                                                                   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου