Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ιταλίδα ΥΠΕΞ: Η επέμβαση στην Συρία ενέχει τον κίνδυνο παγκοσμίου πολέμου

http://www.pygmi.gr/wp-content/uploads/2013/08/ema_bonino1.jpg 
 Η Συρία «προφανώς και θα αντιδράσει» σε μία πιθανή στοχευμένη επίθεση εναντίον της και «θα υπάρξει κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη από την σύρραξη αυτή», προειδοποίησε η Ιταλίδα ΥΠΕΞ, Έμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της κυβέρνησής της να συνδράμει μία τέτοια επιχείρηση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


«Από μία δραματική και τρομερή σύρραξη κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε μία ανάφλεξη, ακόμη και σε μία παγκόσμια ανάφλεξη», τόνισε η Μπονίνο σε σχόλιό της στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24, απαντώντας στην ερώτηση για τις επιθετικές βλέψεις άλλων δυτικών χωρών κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Κατά την ίδια, μία στρατιωτική επέμβαση ενέχει πάντοτε τον κίνδυνο να παραταθεί επ” αόριστον: «αρχίζουμε πάντοτε έτσι, με στοχευμένες επιθέσεις, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Φυσικά και θα αντιδράσει η Συρία».
«Ακόμη κι εάν είναι πιο μακρά, πιο σκληρή και πολλές φορές μοιάζει άκαρπη, η εφαρμογή των διπλωματικών πιέσεων και η πολιτική πίεση αποτελούν τη μόνη λύση που πρέπει ν” ακολουθήσουμε», κατέληξε η Μπονίνο.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου