Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Θύμα σκευωρίας «που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» είπε ότι είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Θύμα σκευωρίας «που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» είπε ότι είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την απολογία του στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 


Θύμα σκευωρίας «που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ότι είναι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την απολογία του ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές.

Ο πρώην υπουργός, που κατηγορείται για την υπόθεση διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων τα οποία προμηθεύτηκε επί της θητείας του το υπουργείο Άμυνας, δίνει τη δική του εκδοχή σε όσα του καταλογίζονται.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πρώτη στιγμή που απαγγέλθηκαν σε βάρος του οι κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υποστηρίζει ότι η επιλογή τόσο των υποβρυχίων όσο και των TORM1 ήταν του τότε ΚΥΣΕΑ, καθώς είχε αποφασιστεί ριζική αλλαγή σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων.
Ο πρώην υπουργός επανέλαβε σήμερα ότι όλη η ποινική εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» από «προσκυνητές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου» και υποστήριξε ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου». Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου[...] μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, κατά την έναρξη της απολογίας του στράφηκε και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις».
Ειδικότερα για την υπόθεσή του ανέφερε πως «το κατηγορητήριο ήρθε έτοιμο από νομική εταιρεία». «Στη μεταπολίτευση δεν έχει ξανασυμβεί επίθεση τέτοια μορφής σε ένα στέλεχος της πολιτικής, ουδείς άλλος πολιτικός ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει ελεγχθεί τόσες φορές όσο εγώ» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το μοναδικό του μέλημα ήταν η προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ άσκησε κριτική και στον πρόεδρο του δικαστηρίου στον οποίο καταλόγισε «την τάση να ασχολείται με τα μικρά και τα δεύτερα» και όχι την ουσία της υπόθεσης, αφού δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» τη συμπεριφορά των δανειστών. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί».
Έκκληση για την αποφυλάκιση της συζύγου και της κόρης
Δραματική έκκληση στους δικαστές να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγός του, η οποία βρέθηκε «άδικα» στη φυλακή μαζί του χωρίς να έχει καμία σχέση με όσα της αποδίδονται, απηύθυνε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την απολογία του . Χαρακτήρισε «εκβιαστική κίνηση» την προφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη με στόχο, όπως είπε, τον ίδιο. Τόνισε όμως ότι την πληρώνει το εφτάχρονο παιδί τους το οποίο  βρίσκεται σε μία «αναγκαστική εξορία» 200 χλμ από την Αθήνα στο Ζέλι Φωκίδας μαζί με τη γιαγιά τον παππού του. «Είναι αναγκασμένο να πηγαίνει σε άλλο χωριό για να παρακολουθεί το σχολείο», κάτι στο οποίο δεν ήταν συνηθισμένο πριν, τόνισε ο πρώην υπουργός.
«Μάνα ανήλικου παιδιού η σύζυγος μου βρέθηκε στη φυλακη. Το ίδιο και η κόρη μου μάνα τριών ανήλικων παιδιών .Είναι νόμιμο να μας φυλακίσουν στο όνομα της οικογενειακής ευθύνης, εμάς παντελώς αθώους ανθρώπους» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός.




πηγή

1 σχόλιο:

  1. Άλλωστε κακα τα ψέμματα ( να πούμε και του στραβού το δίκιο......................τα δικαστήρια μεσω κατοχής(και ανάλογα με εκεινα επι γερμανικής κατοχής του 40) , στερούνται νομιμότητας συγκρότησής των( οπως στερείται νομιμότητας το δικαστήριο εκείνο . της υποθεσης Τσοχαντζοπουλου (καθως η χωρα βρισκεται υπο κατοχη )
    ενω η εκβασητ της δικης σιγγουρο ειναι οτι δεν πρόκειται να αντεπεξέλθει με τα συμφέροντα του λαου (και του δικαίου) αλλα θα τινει παντα υπερ του εχθρού . (ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ και δεν θα δοθούν πισω στο λαο απο τον οποιο και εκλάπησαν . ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή