Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΥΨΗ «Εάν επιτεθείτε στη Συρία θα ρίξουμε βροχή από χιλιάδες πυραύλους στο Ισραήλ»!


Και ενώ όλα δείχνουν ότι τα επόμενα ένα με δύο 24ωρα θα είναι τα πλέον κρίσιμα για την εκδήλωση της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία, το Ιράν επανήλθε σήμερα αναφορικά με τις απειλές του εναντίον των ΗΠΑ, αυτή τη φορά σε ακόμη πιο δραματικούς τόνους.

Έτσι μετά τις χθεσινές απειλές ότι θα βυθίσει τα αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο, σήμερα εφημερίδα η οποία αποτελεί όργανο της ανώτατης ιρανικής ηγεσίας και του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei σε πρωτοσέλιδο άρθρο της – ανοικτή επιστολή αναφέρει πως στην περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία τότε το Ιράν θα απαντήσει με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
«Η ημέρα που θα λυθούν όλοι οι λογαριασμοί είναι κοντά. Και τότε χιλιάδες πύραυλοι θα πέσουν στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα». Αυτό αναφέρεται σε άρθρο που υπογράφει ο αρχισυντάκτης Hossein Shariatmadari  της ιρανικής εφημερίδας.
Στο άρθρο του ο Shariatmadari προειδοποιεί πως η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Συρία απλά θα παράσχει την ευκαιρία την οποία οι Ιρανοί αναμένουν εδώ και καιρό αυτή δηλαδή της εκδίκησης εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Στο κείμενο που υπογράφει ο Ιρανός δημοσιογράφος, και ο οποίος απηχεί τις απόψεις του ανώτατου Ιρανού ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei αναφέρεται στην επίθεση εναντίον του Ιράκ στις 20 Μαρτίου του 2003 και στα όσα είχε πει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush επτά ημέρες αργότερα ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει.
«Ο πόλεμος όμως τελείωσε όταν  έφυγαν και οι τελευταίοι Αμερικανοί από το Ιράκ αυτό ήταν το Δεκέμβριο του 2011 αφήνοντας πίσω τους 4.500 νεκρούς και κόστος τρισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στο όρθρο της ιρανικής εφημερίδας.
Ο Shariatmadari γράφει ακόμη λέγοντας πως οι ΗΠΑ αντί να διεξάγουν ένα κανονικό πόλεμο εναντίον της Συρίας διεξάγουν στην πραγματικότητα ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων με τη βοήθεια της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας του Κατάρ, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου.
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης το οποίο αποτελείται από τη Συρία, το Ιράν και την οργάνωση Hezbollah του Λιβάνου η οποία έχει και αυτή χιλιάδες πυραύλους στη διάθεσή της.
Μάλιστα και παρά τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση των ανταρτών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το καθεστώς του Bashar Al Assad όχι απλά δεν έχει πέσει αλλά αντίθετα έχει ενδυναμωθεί δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο αντίστασης με τη δημιουργία του σώματος υπεράσπισης της πατρίδας μιας δύναμης που ο αρθρογράφος παρομοιάζει με την παραστρατιωτική οργάνωση  Basij του Ιράν.
«Εξαιτίας της αποτυχίας του πολέμου δια αντιπροσώπων οι ΗΠΑ και μερικές Αραβικές και Ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Συρία βάσει ψευδών ισχυρισμών ότι ο Assad έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν τον πόλεμο αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτές που θα τον τελειώσουν», αναφέρεται σε άλο σημείο της ανοικτής επιστολής.
Ο Ιρανός αρθογράφος χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως την «Αχίλλειο πτέρνα» της Αμερικής και των Ευρωπαίων συμμάχων της για να συμπληρώσει:
«Χωρίς αμφιβολία με το ξεκίνημα των βομβαρδισμών στη Συρία χιλιάδες πύραυλοι θα πέσουν στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εδάφη καταστρέφοντας όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας και είναι προφανές πως το αντιβαλλιστικό της σύστημα Iron Dome δεν πρόκειται να καταφέρει να αποτρέψει τους πύραυλους αυτούς να φτάσουν μέχρι και το Τελ Αβίβ».
Πάντως ο Shariatmadari και εντέχνως αποφεύγει να διευκρινίσει από πού θα προέλθουν οι χιλιάδες αυτοί πύραυλοι. Εάν δηλαδή θα εκτοξευθούν από το Ιράν ή από το Νότιο Λίβανο και τις θέσεις εκτόξευσης της Hezbollah ή και από τις δυο πλευρές.
Ο αρθρογράφος δεν αποφεύγει να προειδοποιήσει τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Ιορδανία αλλά όσες άλλες υποστηρίζουν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ ότι θα δεχθούν επιθέσεις από τη Συρία:
Τέλος το άρθρο της ιρανικής εφημερίδας  καταλήγει:  «Οι μουσουλμάνοι σίγουρα θα υποδεχθούν ως καλά νέα την είδηση της επίθεσης στη Συρία καθώς έτσι θα έχουν την ευκαιρία για εκδίκηση και θα τους επιτρέψει να καταστρέψουν τους εχθρούς του Ισλάμ».
Πάντως το Ιράν είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τις ποσότητες. Και το 480 π.χ. οι Πέρσες είχαν απειλήσει με χιλιάδες όχι πυραύλους αλλά βελη τους Σπαρτιάτες και Θεσπιείς και είχαν λάβει την απάντηση που τους άρμοζε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου