Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Σύντομη και περιορισμένης κλίμακας η επίθεση στη Συρία» λέει ο αμερικανικός τύπος-

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/08/suriapolemos_992005475.jpg

Θα πλήξουν καίρια σημεία της Συρίας σε μια σύντομη επίθεση, περιορισμένης κλίμακας.

Έτσι περιγράφουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία, η οποία δεν θα διαρκέσει πάνω από δυο 24ωρα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, η επίθεση αυτή, σε αντίποινα για την “αδιαμφισβήτητη” χρήση χημικών όπλων, πιθανότατα δε θα διαρκούσε περισσότερο από δύο ημέρες και θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να αποφύγουν μια μεγαλύτερη εμπλοκή στον εμφύλιο στη Συρία, αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αλλά και η New York Times εκτιμά ότι ο Ομπάμα, ο οποίος ακόμη εξετάζει τη στρατιωτική επιλογή, θα δώσει πιθανότατα διαταγή για μια περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση.

 

Διαψεύδει η κυβέρνηση. Δεν μας ζήτησαν οι ΗΠΑ τη βάση της Σούδας και της Καλαμάτας

 

YPETHAΣε διάψευση προχώρησε η κυβέρνηση για τις πληροφορίες που ήθελαν τις ΗΠΑ και τις Συμμαχικές δυνάμεις να ζήτησαν από την Ελλάδα τη βάση της Σούδας και της Καλαμάτας, προκειμένου να κάνουν επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως την ελληνική συνδρομή με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Ουδέποτε υπεβλήθη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, επίσημα ή ανεπίσημα, για την παροχή ελληνικής συνδρομής», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επίσημη πηγή του ΥΠΕΘΑ, σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου.

 

 

 

 

πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου