Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ Αιφνιδιαστικά αύριο στον Κ.Παπούλια ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς - Γιατί;

Συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια την Τρίτη 


Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 2 το μεσημέρι.
Οι λόγοι της ξαφνικής επίσκεψης του Α.Σαμαρά δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ας έχουμε το νου μας, όμως.

Μην ξεχνάμε ότι τα σενάρια περί άμεσων εκλογών έχουν βάση: Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για την Ελλάδα είναι μπροστά. Και ο Μάϊος έχει δύο εκλογές: Ευρωεκλογές και δημοτικές-περιφερειακές.
Αν πάει και σε εθνικές εκλογές μετά από έναν χειμώνα που θα κληθεί η Βουλή να ψηφίσει ακόμα ένα Μνημόνιο και να περάσει όλα αυτά τα απίστευτα που της ζητά η τρόικα, πολύ δύσκολα θα τις κερδίσει έστω και αν οι ευρωεκλογές ή οι περιφερειακές απορροφήσουν σε κάποιο ποσοστό την δυσαρέσκεια του κοσμου.
Αν αφήσει να γίνουν οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές-περιφερειακές χωρίς εθνικές εκλογές απλά θα συντριβεί στην κάλπη κάτι που θα κάνει αδύνατη εν συνεχεία την διακυβέρνηση της χώρας.
Το πιο λογικό πολιτικά, είναι να πάει σε εκλογές μέχρι το Νοέμβριο, τώρα που έχει ακόμα προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι ώστε όποιο αποτέλεσμα να φέρει τον Μάϊο στις διπλές εκλογές, οι εθνικές εκλογές να είναι πολύ πρόσφατες και να μην μπορεί εκ των πραγμάτων να τεθεί μέχρι τα τέλη του 2015 αίτημα νέων εκλογών.
Έτσι ή αλλιώς οι ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα ψηφίσουν νέο Μνημόνιο και τα νέα κανονιστικά μέτρα.
Μην ξεχνάμε και ότι αν πάει άμεσα σε εκλογές εντός του φθινοπώρου οι εκλογές θα γίνουν με λίστα όπου θα μπούν οι νομιμόφρονες υποψήφιοι και οι αντιμνημονιακοί θα βρεθούν εκτός.
Λέτε να έχουν εκπλήξεις αύριο;




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου