Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ταυτόχρονη επίθεση στη Συρία απο ΝΑΤΟ και Ισραήλ ...Το σενάριο που παίζει !

 
 Έτοιμο δηλώνει το ΝΑΤΟ για χειρουργικές επιθέσεις απο τα χερσαία σύνορα της Συρίας και Τουρκίας με ταυτόχρονη επίθεση των Ισραηλινών ,προβλέπει το σενάριο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες ώρες ...
Ενώ αποκλείεται επίθεση από την πλευρά της Θάλασσας με πολεμικά πλοία  !



Κανείς απο το ΝΑΤΟ δεν έχει σκοπό να δοκιμάσει τις αντοχές της Ρωσίας  χτυπώντας από την Θάλασσα όπου η βάση της Ταρτούς και ίσως ένα τυφλό χτύπημα θέσει σε άμεση πολεμική αντιπαράθεση την Ρωσία και της ΗΠΑ  !

Η Τουρκία δίνει γή και ύδωρ και πιστεύει οτι οιΠύραλοι του ΝΑΤΟ PATRIOT  που έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα σε βάθος περίπου 80 χλμ θα προστατεύει τα Νατοϊκά μαχητικά που θα χτυπήσουν τη Συρία !
Σίγουρα τα πράγματα ειναι σχεδιασμένα καλά αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση της Συριακής Αεράμυνας που ελέγχεται απο Στρατιωτικούς Συμβούλους της Ρωσίας !
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν έχει αναμειχθεί στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, αλλά θα απαντήσει δραστικά σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον του. 
"Το κράτος του Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για οποιοδήποτε σενάριο", αναφέρει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από διαβουλεύσεις για την ασφάλεια που είχε στο Τελ Αβίβ.
"Δεν έχουμε κάποια ανάμειξη στον εμφύλιο πόλεμο που γίνεται στην Συρία, αλλά αν εντοπίσουμε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον μας θα απαντήσουμε και θα απαντήσουμε με ισχύ", προσθέτει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ φοβούμενοι τις συνέπειες μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία, οι Ισραηλινοί σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες αερίων, μολονότι ο κίνδυνος επιθέσεων σε αντίποινα κατά του ισραηλινού εδάφους θεωρείται μηδαμινός.
"Από την αρχή της εβδομάδας, έχουν διατυπωθεί τα τετραπλάσια αιτήματα απ΄ ό,τι συμβαίνει συνήθως στο κέντρο μας για πληροφορίες, πρόκειται για μια σημαντική αύξηση", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ταχυδρομικών υπηρεσιών, οι οποίες διανέμουν τις μάσκες αερίων.
Οι τρέχουσες παραγγελίες για μάσκες αερίων, οι οποίες θα παραδοθούν ταχυδρομικώς, ξεπερνούν το 300% του φυσιολογικού, διευκρίνισε η ίδια.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, υπήρξε μια μικρή αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα κέντρα
διανομής μασκών, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.
Οι πρώτες διανομές μασκών αερίων στους Ισραηλινούς έγιναν το 1991 όταν το Ιράκ επί Σαντάμ Χουσέιν είχε ρίξει 39 πυραύλους Σκουντ στο Ισραήλ, την ώρα που οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυαν την επιχείρηση "Καταιγίδα της Ερήμου" μετά την εισβολή της Βαγδάτης στο Κουβέιτ.
Ισραηλινοί ειδικοί βεβαιώνουν ωστόσο ότι ο κίνδυνος μιας παρόμοιας επίθεσης από το συριακό καθεστώς ή από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που είναι σύμμαχός του, είναι "μηδαμινές".
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου