Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το Ιράν προειδοποιεί την Ελλάδα για τη Συρία

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα ένα παράξενο τηλεφώνημα: Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρισκόταν ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, o οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να
ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις του Ιράν σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία και τους κινδύνους τυχόν ελληνικής εμπλοκής.
Λέγεται ότι υπήρξε «προειδοποίηση» στην ελληνική πλευρά να απόσχει από οποιαδήποτε επιχείρηση κατά της Συρίας. Το Ιράν είναι ο κορυφαίος σύμμαχος της Συρίας, πιο κοντά στην δαμασκό και από την Ρωσία η οποία σαφώς πλέον τηρεί στάση αναμονής και έχει αποδεχθεί το μοιραίο της επίθεσης.
Ο Ε.Βενιζέλος, με τη σειρά του, διατύπωσε στον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών τις ελληνικές θέσεις για το θέμα αυτό.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση, αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 και ώρα 11.00, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο με ατζέντα αποκλειστικά την συριακή κρίση και την επικείμενη επιδρομή των δυτικών στην Συρία.
Η συνεργασία των δύο υπουργείων θεωρητικά πρέπει να είναι ιδιαίτερα στενή, πέρα από την προσωπική αντιπαλότητα των δύο ανδρών




πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου