Εάν δεν ολοκληρωθούν οι τελετές και εάν δεν πάρει σήμα από τον Μ.Α.Τ.Σ.(ο αρχιτέκτονας κατ'αυτούς του Σύμπαντος) η Διεθνής Μασονία, δεν θα γίνει στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία.
Συγκεντρώνονται στις στοές και οι αρχιμάγιστροι καλούν τον Μ.Α.Τ.Σ. να τους ''φωτίσει'' να τους δώσει ''σοφία'' για να επιτευχθεί ο σκοπός τους!
Ομπάμα: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τη Συρία
- Η Μόσχα μιλάει για σχέδια-πρόκληση από τη Δύση και στέλνει στη Μεσόγειο δύο πολεμικά πλοία - Το πολεμικό σχέδιο των Αμερικανών προβλέπει επιχείρηση αστραπή με πυραύλους Tomahawk κατά 50 στόχων, διάρκειας 24 ή 48 ωρών-Το Σάββατο αναχωρούν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ- Skynews: Έξι αεροσκάφη της RAF βρίσκονται στην Κύπρο για να προστατεύσουν τη βάση στο Ακρωτήρι«Δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση για τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν» στη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση (PBS), την ώρα που η Μόσχα (που αντιδρά στο ενδεχόμενο επίθεσης) αποφάσισε να στείλει στη Μεσόγειο δύο πολεμικά πλοία.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία θα αναπτύξει ένα ανθυποβρυχιακό πλοίο και ένα καταδρομικό εξοπλισμένο με πυραύλους στη Μεσόγειο για να ενισχύσει την ναυτική της παρουσία στην περιοχή, εξαιτίας της "γνωστής κατάστασης" εκεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Πηγή του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η κατάσταση επιτάσσει "να προβούμε σε ορισμένες αναπροσαρμογές" στη ναυτική μας παρουσία.
Από την πλευρά του, ο Ομπάμα ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες πως η κυβέρνηση της Συρίας προχώρησε σε επίθεση με χημικά όπλα κατά πολιτών και επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως οι αντάρτες χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους χημικά όπλα.
«Ο στόχος μιας περιορισμένης δράσης είναι να αποτραπεί η μελλοντική χρήση χημικών όπλων», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Αν πούμε με ένα σαφή και αποφασιστικό, αλλά πολύ περιορισμένο τρόπο, ότι στέλνουμε μία βολή ώστε να σταματήσουν, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα για την εθνική μας ασφάλεια».
Τέλος, τόνισε πως «ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει πιθανή στρατιωτική απάντηση», ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται διεθνής υποστήριξη για κάτι τέτοιο.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τζον Μπόενερ ζητά, ωστόσο από τον Μπαράκ Ομπάμα να παρουσιάσει προσωπικά τα επιχειρήματά του στο Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό για την πιθανότητα στρατιωτικής δράσης στη Συρία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Το Σάββατο αναχωρούν από τη Συρία οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕΕντωμεταξύ όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που ερευνούν σχετικά με τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό θ' αναχωρήσουν από τη Συρία το Σάββατο και, όπως είπε, θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους απευθείας στον ίδιο.
Όπως μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις έρευνές τους επισκεπτόμενοι μια από τις περιοχές της καταγγελθείσας επίθεσης.Δυσκολίες για την κυβέρνηση Κάμερον
Η Βρετανία, μια από τις χώρες που έχει πρωτοστατήσει στην ανάγκη επέμβασης στη Συρία, θέλει να περιμένει την έρευνα του ΟΗΕ για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Βρετανίας βάζουν φρένο στα σχέδια Κάμερον και απειλούν ακόμη και την ίδια τη συνοχή της κυβέρνησής του.
Πάντως, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Skynews, στην Κύπρο έχουν μεταφερθεί έξι αεροσκάφη τύπου Typhoon της RAF για να προστατεύσουν τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι
Αμετακίνητη η Ρωσία
Έπειτα από τις τελευταίες δηλώσεις Ομπάμα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε σήμερα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ότι τα σχέδια των δυτικών χωρών για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελούν πρόκληση στις ρυθμίσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
"Τα σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία που αναγγέλλονται από ορισμένες χώρες αποτελούν πρόκληση στις θεμελειώδεις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ και σε άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Στο στάδιο αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά πολιτικο-διπλωματικά μέσα και πριν από όλα να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να φέρουν εις πέρας την έρευνά τους για την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα και να καταθέσουν τα αποτελέσματά της στον ΟΗΕ" , αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Μόσχα, σταθερός υποστηρικτής του καθεστώτος της Δαμασκού από την έναρξη της συριακής κρίσης που εξελίχθηκε σε ανοικτή σύρραξη, προβάλλει το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε κάθε απόφαση που στρέφεται κατά της Συρίας και αυτό αναμένεται να κάνει και για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης μετά την επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, χωρίς να υπάρξει συμφωνία έληξε η χθεσινή, κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των πέντε χωρών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ —ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα— για το βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία.
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, φαίνεται ότι έχουν εκκενώσει το προσωπικό από τις στρατιωτικές τους έδρες στη Δαμασκό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση από τη Δύση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις κατοίκων.
Το πολεμικό σχέδιο των Αμερικανών προβλέπει επιχείρηση αστραπή με πυραύλους Tomahawk κατά 50 στόχων, διάρκειας 24 ή 48 ωρών. Μόσχα και Πεκίνο αντιδρούν στην επέμβαση και κατηγορούν την Ουάσιγκτον ότι ψάχνει αφορμή να ανατρέψει το καθεστώς Άσαντ. Η Ιταλία, η Νορβηγία και η Γερμανία έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια επέμβαση χωρίς την προηγούμενη κάλυψη του ΟΗΕ.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου