Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠ.ΕΞ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

 

Απηύθυνε προειδοποίηση προς «εκείνους που λαμβάνουν τις



αποφάσεις» ότι η απόφαση για «απάντηση» στον του Άσαντ δεν θα πρέπει να ληφθεί επιπόλαια.

Παρέμβαση βαρύνουσας σημασίας την ώρα που η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται για στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία έκανε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προειδοποιώντας όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις «να μετρήσουν προσεκτικά το θέμα της επέμβασης».



«Τα τελευταία νέα στην περιοχή, δεν ξέρω εάν είναι δυσοίωνα αλλά είναι χαμηλής νέφωσης. Ελπίζω, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, να μετρήσουν προσεκτικά το θέμα της επέμβασης στη Συρία» ανέφερε ο κ. Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή του απέφυγε να αναφερθεί σε χρήση χημικών.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος είχε κινηθεί την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων, και έκανε λόγο για προσβολή του διεθνούς δικαίου.

«Θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η χρήση χημικών όπλων. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα. Προσβάλλει κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, προσβάλλει το διεθνές δίκαιο και η αντίδραση πρέπει να είναι καθαρή και απόλυτη» ήταν η δήλωση του κ. Βενιζέλου.





                                                                                                                                                       πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου