Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μαδούρο: Επίθεση στην Συρία θα «μολύνει» την Ευρώπη

http://www.pygmi.gr/wp-content/uploads/2013/08/Maduro.jpg
Μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας «θα μολύνει την Ευρώπη με την τρομοκρατία» προειδοποίησε την Παρασκευή, τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.


«Αν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δολοφονηθεί ή ανατραπεί και οι τρομοκρατικές ομάδες αναλάβουν την εξουσία στη Συρία, η Ευρώπη γνωρίζει, ο πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει επίσης, ότι το σύνολο της Ευρώπης, θα μολυνθεί από την τρομοκρατία», δήλωσε ο Μαδούρο από το Παραμαρίμπο, του Σουρινάμ, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών της νότιας Αμερικής (UNASUR).
«Είναι τρέλα να επιτεθούν στη Συρία. Είναι τρέλα να οπλίσουν τις ομάδες της Αλ Κάιντα για να απομακρύνουν το συριακό καθεστώς», τόνισε ο Μαδούρο.
Η σύνοδος UNASUR καταδίκασε την «εξωτερική παρέμβαση» στην Συρία και απηύθυνε έκκληση για μια ειρηνική λύση στην σύγκρουση. Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Βενεζουέλας, του Ισημερινού και της Βολιβίας έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια πιθανή στρατιωτική επίθεση στην Συρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου