Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Απίστευτο: Οι Βορειοελλαδίτες πάνε διακοπές στη Μυτιλήνη μέσω Τουρκίας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWoHW-yk_IBWYsmZG-mjr0D9eDChgcWtM7VytzAIA_z-mNwYZ2Vom2tTt0IgH9999lY6o9sdQN0d9YSqRbmI0lOc4pHV4ASWTWCTvHsVGStgkvt7ylAr-5Y6QKy5qck-PKDjMrnj9Cvv-o/s1600/%CE%B1.jpg 
Διακοπές στη Λέσβο ταξιδεύοντας, οδικώς, μέσω Τουρκίας επέλεξε να κάνει σημαντικός αριθμός Ελλήνων από τα βόρεια της χώρας, κυρίως για οικονομικούς λόγους.....



Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου, τονίζοντας ότι οι Βορειοελλαδίτες αναγκάζονται να επισκεφθούν το νησί οδικώς μέσω Τουρκίας, καθώς το κόστος του εισιτηρίου για ένα ζευγάρι σε δίκλινη καμπίνα με αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής στο πλοίο που έρχεται μία φορά την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται, περίπου, στα 450 ευρώ. Παράλληλα, το ταξίδι διαρκεί, περίπου, 14 ώρες. Οσοι επιλέγουν την οδική διαδρομή μέσω Τουρκίας από τον Εβρο για να φθάσουν στο Αϊβαλί ταξιδεύουν περίπου 6 με 7 ώρες. Στη συνέχεια, περνούν με πλοίο στη Μυτιλήνη κάνοντας ένα ταξίδι διάρκειας κάτι παραπάνω από 1 ώρα. Πέραν του κόστους της βενζίνης το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί κυμαίνεται κοντά στα 70 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ένας πρόσθετος λόγος που οι Βορειοελλαδίτες επιλέγουν την πρόσβαση μέσω Τουρκίας είναι τα αραιά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Οπως σημειώνει, μόλις μία φορά την εβδομάδα υπάρχει ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη και δύο φορές από την Καβάλα για το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα, προσθέτει ότι οι Ελληνες που έρχονται μέσω Τουρκίας ξοδεύουν χρήματα για αγορές στη γειτονική χώρα, ορισμένες φορές διανυκτερεύουν και κάποιες ημέρες εκεί, με αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες στη Λέσβο να είναι χαμηλότερες σε σχέση με το παρελθόν.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού τονίζει ότι παραδοσιακά η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών από το εσωτερικό της χώρας που επιλέγει τη Λέσβο ως τόπο διακοπών προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. Παλαιότερα έμεναν έως και 15 ημέρες, αλλά τώρα με την οικονομική κρίση μένουν σχεδόν 7 ημέρες.

Εξάλλου, υπογραμμίζει ότι φέτος οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά στα περίπου 120 ξενοδοχεία της Λέσβου σημείωσαν πτώση κατά 50%. Οι βασικότερες ξένες αγορές άντλησης επισκεπτών για το νησί είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αγγλία ενώ δυναμικά ανερχόμενη είναι η Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνεται ο αριθμός των ξενοδοχείων της Λέσβου που εκδίδουν πλέον τα έντυπα τους και στην τουρκική γλώσσα. Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, ο κ. Αντωνίου θεωρεί ότι το νησί έχει τις δυνατότητες να προσελκύσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων, μία προοπτική που θα δώσει οικονομική ανάσα στην αγορά της Λέσβου. Πέρυσι προσέγγισαν το νησί 39 κρουαζιερόπλοια με περίπου 30.000 επιβάτες.





                                                                                                           πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου