Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μεταφορά ελλήνων πολιτών και πρόσφυγες από τη Συρία στην σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

http://mediasoup.gr/sites/default/files/images/sirielleniesmetaforapekei.jpg

Η πιθανότητα ενεργοποίησης του σχεδίου ασφαλούς μεταφοράς Ελλήνων πολιτών από τη Συρία (Σχέδιο «Κόσμος»), καθώς και η διαχείριση του κύματος προσφύγων από τη Συρία που ενδεχομένως εισέλθει στην Ελλάδα (Σχέδιο «Ιώνη»), συζητήθηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου,
με τη συμμετοχή των γγ των εμπλεκομένων υπουργείων και επικεφαλής φορέων.
Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κατά την οποία ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε επί των σχεδίων «Κόσμος» και «Ιώνη» και έδωσε οδηγίες για πλήρη ετοιμότητα εν όψει ενδεχομένων εξελίξεων, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «εξετάστηκαν οι ενέργειες συντονισμού των δυνατοτήτων των επιμέρους φορέων, στους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν την Ελλάδα σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία».
Στην σύσκεψη μετείχαν οι γγ των υπουργείων Εξωτερικών πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος, Μιχαήλ Κοσμίδης, ο γενικός διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πολύκαρπος Αδαμίδης, η διευθύντρια του γγ του υπουργείου Υγείας Αγγελική Πανάγαινα, ο διευθυντής του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αθανάσιος Τσέλιος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς ΛΣ, ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντούλης.
(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ)









πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου