Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Επιδρομή μέχρι την Πέμπτη ...μεταδίδει το NBC !


Με πυραύλους  Tomahawk το πρώτο χτύπημα ακριβείας με στόχο το ηθικό !

Το «πράσινο φως» του προέδρου Ομπάμα φαίνεται ότι απομένει μόνο για να ξεκινήσει η επιχείρηση-«απάντηση» των ΗΠΑ
και των συμμάχων της στην χρήση χημικών όπλων   αν και δεν έχουν παρουσιαστεί αδιάσειστα σχετικά πειστήρια.
Στο πνεύμα του «πολέμου» βρίσκονται ήδη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν το πιθανότερο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο συμπυκνώνεται σε μια μικρής διάρκειας επίθεσης, με βομβαρδισμούς από αέρος και ναυτικών δυνάμεων , χωρίς την παρουσία χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Foreign Policy οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρτογραφήσει 34 σημεία που θα αποτελέσουν τον πρώτο στόχο στο κύμα των αεροπορικών επιθέσεων. 
Πρόκειται για τα εργοστάσια κατασκευής χημικών οπλών, τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τους αλλά και τις αεροπορικές βάσεις όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Στο χάρτη επίσης υπάρχουν και οι θέσεις για τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Setma Ltd. στη Δαμασκό, που συνεργάζεται με τη κυβέρνηση για τη κατασκευή χημικών όπλων, καθώς και τα το Προεδρικό Μέγαρο, το Γενικό Αρχηγείο της Δημοκρατικής Φρουράς και την πλατεία Ουμαγιάντ, που είναι τα κεντρικά γραφεία των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι αμερικανικές ένοπολες δυνάμεις θα μπορούσαν να εξαπολύσουν την πρώτη επίθση ακόμα και την προσεχή Πέμπτη.
 Κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το δίκτυο, υποστήριζαν ότι η επίθεση δεν θα διαρκούσε πάνω από τρεις ημέρες και θα είχε χαρακτήρα προειδοποίησης και όχι αποδεκατισμού των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.




πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου