Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

 
Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ . Δεν συμμετέχει στην επέμβαση εναντίον της Συρίας η Συμμαχία. Στηρίζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην καταγγελόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
"Δεν βλέπω να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ σε μια διεθνή αντίδραση" είπε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε Δανούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πολίτικεν. Παραδέχτηκε ότι η χρήση χημικών είναι "μια στυγερή και φρικτή ενέργεια" τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με τέτοιου είδους απαγορευμένα όπλα "συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ένα έγκλημα που δεν γίνεται να το αγνοήσουμε". Για το λόγο αυτό "απαιτείται μια διεθνής απάντηση, τέτοια που να μην επαναληφθεί" μια επίθεση αυτού του είδους, πρόσθεσε.
Ο γενικός γραμματέας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Ο Ράσμουσεν τόνισε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου στα προάστια Μουανταμίγια και ανατολική Γούτα της Δαμασκού ευθύνεται το συριακό καθεστώς. "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς προχώρησε σε μια επίθεση με χημικά. Αν δούμε ποιος διαθέτει χημικά προϊόντα και ποιος έχει τα μέσα να τα χρησιμοποιήσει σε μια επίθεση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το καθεστώς. Ελάχιστα πράγματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι σε θέση να διαπράξει μια τέτοια επίθεση", κατέληξε.




πηγή


Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σε Δανούς δημοσιογράφους ότι, η βορειοατλαντική συμμαχία δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. - See more at: http://www.matrix24.gr/2013/08/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1/#sthash.pfKTjhoR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου