Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΡΩΣΙΑ.Απευθείας αντιπαράθεση με ΗΠΑ . Η Μόσχα στέλνει πολεμικό στόλο στην Αν. Μεσόγειο

 
Η Ρωσία αποφάσισε να στείλει πολεμικό Στόλο στη Μεσόγειο και να εγκαταλείψει την πολιτική του παθητικού παρατηρητή, ενώ οι δυτικοί ετοιμάζονται για...
επίθεση στην Συρία.


Όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, αυτή την στιγμή στην Α.Μεσόγειο έχει μόνο μια παλιά φρεγάτα.
Το ρωσικό Ναυτικό έχει αναπτύξει την φρεγάτα NEUSTRASHIMYY, το βοηθητικό AMUR, τα αρματαγωγά PERESVET και NEVELSKOY και το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης SORUM.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax η Μόσχα στέλνει προς βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσsαντ καταδρομικά πλοία, καθώς και δυνάμεις κατάλληλα εξοπλισμένες για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Η κλιμάκωση της κρίσης πλέον γίνεται επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ επιμένουν να επεξεργάζονται παρασκηνιακά την προετοιμασία επίθεσης, χωρίς ωστόσο να έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει απτά στοιχεία στα χέρια της για τη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εκτός της Ρωσίας και η Κίνα αντιδρά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, ενώ ακόμη και στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Βρετανίας εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για το νομικό πλαίσιο μίας επίθεσης.

Αλλά η σκλήρυνση της στάσης της Ρωσίας καταγράφεται και σε διπλωματικό επίπεδο: Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε σήμερα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ότι "τα σχέδια των δυτικών χωρών για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελούν πρόκληση στις ρυθμίσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

"Τα σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία που αναγγέλλονται από ορισμένες χώρες αποτελούν πρόκληση στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ και σε άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Στο στάδιο αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά πολιτικο-διπλωματικά μέσα και πριν από όλα να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να φέρουν εις πέρας την έρευνά τους για την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα και να καταθέσουν τα αποτελέσματά της στον ΟΗΕ" , αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου