Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πούτιν, Ριμπολόβλεφ και Αμπράμοβιτς αναμένονται αύριο στην χώρα μας(;)

 
 Παραμονή του γάμου που έχει ήδη πάρει μυθικές διαστάσεις, το ερώτημα που απασχολεί περισσότερο, δεν είναι τόσο πόσο χρήματα ξοδεύτηκαν όσο αν θα έρθει ο Ρώσος πρόεδρος και οι ολιγάρχες, σύμφωνα με τη Σίβυλλα. 


Ο ελληνορώσος ολιγάρχης Φιλάρετος Καλτσίδης παντρεύει αύριο την μόλις 25 ετών κόρη του με τον Ελβετό επιχειρηματία και έχει καλέσει πολλά μέλη του διεθνούς τζετ σετ αλλά κυρίως της ρωσικής ολιγαρχίας.
Γράφει χαρακτηριστικά η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος:

«Την Παρασκευή 30 Αυγούστου πραγματοποιείται επίσης στη Κορώνη Μεσσηνίας ο γάμος της κόρης του Ελληνοποντιακής καταγωγής επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη. Η 25χρονη Αλίνα παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της , μεγαλέμπορα διαμαντιών Πάτρικ Ποπρόφσκι.

Ιδιωτικά αεροπλάνα, πολυτελή yachts, επιχειρηματίες από διάφορα μέρη του κόσμου αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή με αφορμή το λαμπερό γεγονός.

Τουλάχιστον αυτά λένε οι πληροφορίες. Ένας ατέλειωτος «κύκλος» gossip έχει δημιουργηθεί γύρω από τη συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση. Δυο μόλις 24ωρα απομένουν πλέον για να «ανακαλύψουμε» ποια είναι η πραγματικότητα.

Οι φήμες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και οι Russian tycoons Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θα βρίσκονται επίσης εκεί. Ίσως ναι, ίσως όχι.

Τι θα κάνουν Πούτιν και Ρώσοι ολιγάρχες

Πέρα από τις πρόσφατες «παραινέσεις» Πούτιν προς επιχειρηματίες της χώρας του να μην επενδύουν στην Ελλάδα, υπάρχει πάντα το καυτό πρόβλημα της Συρίας και ίσως οι second thoughts του Russian president γύρω από τις δηλώσεις του για πιθήκους και χειροβομβίδες. Όσο για τους κ.κ. Αμπράμοβιτς και Ριμπολόβλεφ αντιμετωπίζουν και οι δύο… κάποια προβλήματα. »

Ποιός είναι ο Φιλάρετος Καλτσίδης

Σύμφωνα με την wikipedia, o Φιλάρετος Καλτσίδης του Ηλία, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το έτος 2013.

Η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέχει την 175η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes και την 22η θέση στη Ρωσία

 Έχει γεννηθεί στις 26 Μαΐου του 1963 στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της περιφέρειας Τσάλκας στη Γεωργία Το 1991 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Εξόρυξης της Μόσχας και είναι διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών.

Το 1993 ξεκινά να δουλεύει στην εταιρία βιομηχανίας του άνθρακα «ΡωσΆνθρακας» διευθύνοντάς την. Το έτος 1997 ίδρυσε ιδιωτική εμπορική επιχείρηση «ΡωσΆνθρακαςΕμπορία». Το έτος 2000, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Σεργκέι Γκενεράλοφ αγόρασε σε δημοπρασία την Εταιρεία Άνθρακα της πόλης Κρασνογιάρσκ.

 Το έτος 2002, οι εταίροι της την πούλησαν, και με τα χρήματα που έλαβε ο Φιλάρετος από την πώληση τα επένδυσε για την αγορά της εταιρίας «ΣτερνΤσέμεντ», η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε «Όμιλο ΕύρωΤσέμεντ». Το έτος 2005 προχώρησε σε εξαγορά εργοστασίων τσιμέντου με αποτέλεσμα να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ρωσία.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου