Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το σύνδρομο του διωκόμενου φασιστορατσιστή

 


Δημοσίευσηαπό Anarch » 
Πρέπει να πω, αυτό το φαινόμενο ήταν στην περιφέρεια της αντίληψης μου αλλά μετά από ένα-δυό μήνες στο phorum, το έχω συγκεκριμενοποιήσει. Είναι νομίζω κυρίως μία τάση του internet. Μήπως ο κόσμος ντρέπετε να το δηλώσει και παραέξω ή εγώ δεν κάνω παρέα με τόσους διωκόμενους φασιστορατσιστές ώστε να το έχω αντιληφθεί νωρίτερα;

Λοιπόν, το σύνδρομο αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ψυχοπαθητικό κοκτέιλ που αποτελείται μία μίξη πατριωτισμού, μανίας καταδίωξης και παθητικής επιθετικότητας. Εικάζω ότι προκαλείται από χρόνια καταπίεση σε συνδυασμό με συντηρητισμό, δηλαδή με ανελαστικό, κλειστό και μίζερο χαρακτήρα.

Πως εκδηλώνεται το σύνδρομο;

Ο διωκόμενος φασιστορατσιστής, όταν διασθανθεί κάτι που δεν ταιριάζει με την (συντηριτική, μίζερη, προαναφερθείσα) κοσμοθεωρία του, αντανακλαστικά παράγει συναισθήματα πολιτικής/ιδεολογικής καταπίεσης στον εαυτό του, τα οποία και εκφράζει συνήθως με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο, παθητικά-επιθετικά. Ανά πάσα στιγμή, ο διωκόμενος φασιστορατσιστής νιώθει ότι απειλείται και ότι σχεδόν όλοι θέλουν να του στερήσουν το ιερό δικαίωμα του να αγαπάει την πατρίδα και το έθνος του. Φαίνεται σαν να είναι μια συνεχόμενη κατάσταση, η οποία απλά χρειάζεται το παραμικρό ερέθισμα για να εκραγεί σε ντελίριο διαμαρτυρίας.

Πολύ απλά, ενώ ο ίδιος μπορεί να μην ενστερνίζεται φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία (και πολύ συχνά όντως δεν είναι ακροδεξιός), συνεχώς νιώθει κυνηγημένος και καταπιεσμένος ως φασίστας και ρατσιστής, νιώθει πως όλοι τον αποκαλούν και τον αντιμετωπίζουν απαξιωτικά έτσι, πως τον διώκουν πολιτικά για ακραίες (ακροδεξιές-φυλετιστικές) ιδέες που ο ίδιος φυσικά και δεν έχει - εξ' ού και το όνομα της πάθησης.

Μερικά παραδείγματα για να γίνω επιτέλους κατανοητός και να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω:

Τυχαίος Ομιλητής: "Δεν χρειάζεται να δέρνουμε τυχαίους μετανάστες στο δρόμο, αυτό δεν οδηγεί κάπου..."
Διωκόμενος Φασιστορατσιστής: "Δηλαδή όλοι οι Έλληνες είναι φασίστες και ρατσιστές και που δεν θέλουν ξένους να τους σφάζουν και να τους βιάζουν;"

Τ.Ο.: "Η Χρυσή Αυγή είναι μία δηλωμένη νεοναζιστική οργάν-"
Δ.ΦΡ: "Δηλαδή εμείς οι πατριώτες είμαστε φασίστες και ρατσιστές που αγαπάμε την χώρα μας;"

Τ.Ο.: "Ας κάνουμε μία πορεία κατά του ρατσισμού και του φασισμού..."
Δ.ΦΡ: "Μα καλά τώρα θα μας βγάλετε φασίστες και ρατσιστές επειδή νοιαζόμαστε για το έθνος μας;"

Τ.Ο.: "Και οι έλληνες, στην ιστορία τους, έχουν επιδωθεί σε επεκτατισμό, καταπίεση και-"
Δ.ΦΡ: "Δηλαδή μας λέτε ότι είμαστε φασίστες και ρατσιστές επειδή αγαπάμε την ιερή πατρίδα μας;"

Τ.Ο.: "Δεν μου αρέσει όταν οι άνθρωποι θεωρούν ότι η χώρα τους είναι αυτομάτως η καλύτ-"
Δ.ΦΡ: "Δηλαδή είμαι φασίστας και ρατσιστής που ενδιαφέρομαι για τον τόπο που μεγάλωσα;"

Τ.Ο.: "Δηλώνω κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού..."
Δ.ΦΡ: "Πως; Δηλαδή εμείς οι Έλληνες είμαστε οι χειρότεροι φασίστες και ρατσιστές, αυτό δεν εννοείς;"

Τ.Ο.: "Εγώ, που λέτε, είμαι αριστερός, και-"
Δ.ΦΡ: "Δηλαδή λες ξεκάθαρα πως εμείς οι πατριώτες είμαστε φασίστες, νεοναζί και ρατσιστές; Αυτό μας λες; Μας κατηγορείς, έτσι; Μας μισείς!"

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο το θέμα.

Τώρα, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί διωκόμενοι φασιστορατσιστές ζουν σε κατάσταση άρνησης. Εάν πεις σε έναν διωκόμενο φασιστορατσιστή ότι δεν τον αποκάλεσες φασίστα και/ή ρατσιστή και πως εάν ήθελες να τον αποκαλέσεις φασίστα και/ή ρατσιστή θα το έκανες ξεκάθαρα, αυτός θα διαφωνήσει και θα επιμείνει ότι πραγματικά τον θεωρείς φασίστα και ρατσιστή και ας μην χρησιμοποίησες αυτές τις λέξεις, αυτός ξέρει, διαβάζει το μυαλό σου, είναι ενημερωμένος και πάντα σε επιφυλακή.

Τέλος, το σύνδρομο αυτό, πολλές φορές, συνοδεύεται και από τάσεις προβολής. Δηλαδή, εάν προσπαθήσεις να επιφέρεις σε έναν διωκόμενο φασιστορατσιστή επίγνωση για την κατάσταση του, η απάντηση που θα δώσει είναι ότι οι αριστεροί (δηλαδή: όλοι οι άλλοι) έχουν τέτοιο σύνδρομο και όχι αυτός, ότι αυτή την μανία καταδίωξης και αυτήν την παθητική επιθετικότητα την εκφράζουν οι απέναντι με την "κλάψα" και την "γκρίνια" τους, αυτός είναι ήρεμος, λογικός και περήφανος, και πάνω από όλα, αγαπάει την πατρίδα του, οπότε μην τον λες φασίστα και ρατσιστή, κρίμα είναι...


3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ, ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ, ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ.
    ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, Η/ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΜΑΧΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΗΘΩΝ, ΕΘΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
    1. ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΗΘΟΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΙΓΩΝ ΑΠΡΕΠΩΝ!

    2. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΞΕΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    3.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΦΡΑΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ.
    4. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ, ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΗΜΕΡΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
    ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΣ.
    Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΗ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ.
    Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΗ, ΟΥΤΕ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
    ΑΡΑ, ΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΤΕ ΞΕΝΟΣ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ Η ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΠΡΕΠΟ, ΤΟ ΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ!
    5. ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.
    ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩ ΔΕ ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΠΟΝΗΜΑ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΚΑΤΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΩΣ Η ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΟΦΕΙΛΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΩ ΣΕ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑ Η ΡΑΤΣΙΣΤΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΜΟΥ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ.
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ, ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΝΟΙΕΣ!
    ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΖΑΦΕΙΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ κ.Anarch.ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΗΓΗ.ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή