Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΑΠΌ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Der Spiegel: "Ο Α.Σαμαράς μπορεί να έχει την τύχη του Μπορίσοφ: Να καταρρεύσει απότομα"

http://1.bp.blogspot.com/-OKshsflCKec/US-H9vYYgJI/AAAAAAACeeQ/3GVjqDBBiOs/s1600/gkoutougk.jpg


Τον κίνδυνο απότομης κατάρρευσης της τρικομματικής κυβέρνησης με τον τρόπο που έγινε και η κατάρρευση της βουλγαρικής κυβέρνησης και ο Α.Σαμαράς να έχει την τύχη του Μ.Μπορίσοφ...
επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel,
αναφερόμενο στην επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα και στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία.

Σημειώνει μάλιστα ότι "Η ελληνική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι. Πολλοί φοβούνται ήδη για ένα σύνδρομο Βουλγαρία" λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες, βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη γειτονική χώρα, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Σε ότι αφορά τα τελευταία "χαρτιά" της κυβέρνησης το γερμανικό περιοδικό επικεντρώνεται στην οικονομία: «Μία καλή καλοκαιρινή σεζόν θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ρεκόρ τουριστών φέτος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετρά ανυπόμονα τις μέρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι μία νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα χρέους των επίσημων πιστωτών, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Φυσικά, το Der Spiegel ποτέ δεν γράφει πράγματα στην τύχη, αλλά απηχεί τους πραγματικούς φόβους της κυβέρνησης Μέρκελ για κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου