Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Ερντογάν για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος!


erntogan agio oros_600_375_-1520156780
Ο Ερντογάν για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος!

Ομπάμα, Πούτιν και Μπαρόζο θα προσκληθούν επίσης για το χρυσό ιωβηλαίο της Αθωνικής Πολιτείας
 
Μια «σύναξη» των ισχυρών ηγετών του κόσμου στην Ελλάδα οργανώνει το ερχόμενο φθινόπωρο με άκρα μυστικότητα και προσεκτικά βήματα η κυβέρνηση, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προσκληθούν εκτός των Μπ. Ομπάμα, Βλ. Πούτιν, Ζ. Μπαρόζο και αλλόθρησκοι ηγέτες, προκειμένου να αναδειχθεί ο οικουμενικός χαρακτήρας και η παγκόσμια σημασία του Αγίου Όρους. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει δοθεί ειδικό βάρος για την εξασφάλιση της παρουσίας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που αν τελικά επιτευχθεί θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως έκπληξη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που Τούρκος ηγέτης επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Αντίστοιχη πρόσκληση θα λάβει επίσης ο Μουσουλμάνος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
 

2 σχόλια:

  1. ..."προκειμένου να αναδειχθεί ο οικουμενικός χαρακτήρας και η παγκόσμια σημασία του Αγίου Όρους." Τί λένε ρε οι προδότες της Πίστεως; Το Άγιο Όρος είναι θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας. Οι Άγιοι Πατέρες αγωνίστηκαν για την Ορθοδοξία και όχι για την "οικουμενικότητα"! Ντροπή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Xριστός ποτέ δέ ξεχώρισε τους ανθρώπους σε αλλόθρησκους και μή. Για τον Θεό είμαστε όλοι ίδιοι και ίσοι. Ο ίδιος ο Χριστός συγχώρησε τη Μαρία- Μαγδαληνή, έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, πήγε στο σπίτι του Ματθαίου όπου ήταν όλοι βουτηγμένοι στην αμαρτία, θεράπευσε έναν εχθρό(Σαμαρείτης) κτλ. Όλα αυτά τα έκανε για να μας διδάξει την ταπεινότητα και την αγάπη πρός τον συνάνθρωπο. Γιατί είναι λοιπόν ντροπή η οικουμενικότητα; Απο πού και ως πού ο Θεός κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά του;

      Διαγραφή