Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΝΑΛ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.ΤΟ ΣΔΟΕ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ;;;



Οι αμαρτωλές και πολύπαθες εταιρείες της πρώην Νομαρχίας Λέσβου ΑΕΝΑΛ και Lesvoshop, αποτέλεσαν και πάλι θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου - επιτέλους- να εγκριθεί ο ορισμός ορκωτών λογιστών, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκκαθάριση των δύο εταιρειών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ορίζει εκκαθαριστές το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εταιρείες αυτές, αφού η πρώτη ομάδα ορκωτών που είχε ορίσει παραιτήθηκε με το αιτιολογικό ότι στην υπόθεση εμπλέκονται εργαζόμενοι και πιθανότατα θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες. 
Ορίστηκαν για ΑΕΝΑΛ και Lesvoshop
Ορίστηκαν για ΑΕΝΑΛ και Lesvoshop
Η εισήγηση του θέματος έγινε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή, που υπογράμμισε ότι ήρθε σε επαφή με πολλούς ορκωτούς λογιστές ζητώντας τους προσφορές και εξηγώντας τους την κατάσταση. Η ομάδα που ανέλαβε τελικά, 
έχει ενημερωθεί πλήρως για όσα έχουν συμβεί, καθώς και για το γεγονός ότι εμπλέκονται εργαζόμενοι στην υπόθεση. 

«Θέλω να πιστεύω - τόνισε ο Περιφερειάρχης - ότι δεν θα παραιτηθούν όπως οι προηγούμενοι, τουλάχιστον αυτό με διαβεβαίωσαν.
Οι ορκωτοί εκκαθαριστές που θα αναλάβουν αυτή την εργασία είναι οι Κωνσταντίνος Τάκης και Βασίλειος Χατζηλάκος. Θα προβούν στην εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ ΑΕ και στη λύση και εκκαθάριση της Lesvoshop ΑΕ. Η αμοιβή που ζητούν για την εργασία αυτή είναι περίπου 26 χιλιάδες για το πρώτο επτάμηνο και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση στο διάστημα αυτό, ζητούν αμοιβή 2.000 το μήνα για κάθε εταιρεία, για κάθε επιπλέον μήνα που θα εργασθούν». 
Η αμοιβή των ορκωτών εκκαθαριστών με τις επιπλέον χρεώσεις των 4.000 ευρώ πέραν του επταμήνου προβλημάτισε ιδιαίτερα τους Περιφερειακούς Συμβούλους, οι οποίοι ζήτησαν στη σύμβαση που θα υπογραφεί να υπάρχει αρχικά πρόβλεψη για ένα επτάμηνο συν μία δίμηνη ή μηνιαία παράταση και συνολικά ο χρόνος της εκκαθάρισης να μην ξεπεράσει το Μάρτιο του 2014, 
λίγο πριν ξεκινήσει δηλαδή η προεκλογική περίοδος. Όπως αναφέρθηκε σε περίπτωση που οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν μέχρι εκείνη την ημερομηνία, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τη μέχρι τότε πορεία τους από τους εκκαθαριστές, ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει νέα απόφαση.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (ΣΚΟΥΦΟΥ)ΜΥΤΙΛΗΝΗ.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου