Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Έχασαν το παιδί τους και το νοσοκομείο φέρνει κάθε είδους εμπόδια στο να τους δώσει το φάκελο νοσηλείας

 

Αυτή τη φορά η Κατίνα ξεπέρασε τον εαυτό της. Δε φτάνει που οι άνθρωποι έχασαν το παιδάκι τους έχουν και το νοσοκομείο να τους αρνείται με κάθε είδους προφάσεις να τους δώσει τον φάκελο νοσηλείας.
Την πρώτη φορά δεν ήταν έτοιμος, τη δεύτερη φορά που το ζήτησε η μητέρα της είπε ότι για να τον πάρει έπρεπε να είναι και οι δύο γονείς, την τρίτη η εξουσιοδότηση θεωρημένη από το υπουργείο εξωτερικών της Αλβανίας δεν ήταν αρκετή.

Στο μεταξύ η Λήμνος βουίζει ότι το νοσοκομείο προσπαθεί να θάψει το περιστατικό για να αποφύγει δικαστικά μπλεξίματα και να καλύψει τις ευθύνες του (αν υπάρχουν).  Η δε Αλβανική κοινότητα μετά βίας συγκρατείται από τους πιο ψύχραιμους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και το νοσοκομείο να εκτίθεται και η προσπάθειά της να προστατέψει κάποιους αποβαίνει μάταιη γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να κρυφτεί.
Ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις ότι όταν αφορούσε συγκεκριμένα άτομα διέταζε ΕΔΕ και μάλιστα χωρίς θανάτους ή καταγγελίες, απλά και μόνο όπως έλεγε «για να μη μας αρπάξουν τα ραδιόφωνα» με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ τώρα που και θάνατος υπάρχει και όλη η Λήμνος έχει βουίξει ούτε προκαταρκτική εξέταση δε σκέφτηκε να κάνει.
Ας έχει βέβαια υπόψη της ότι τίποτε από όλα αυτά δεν περνάει απαρατήρητο και το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται και η ίδια και να εκθέτει περισσότερο αυτούς που προσπαθεί να καλύψει. Η υπόθεση όσο κι αν προσπαθήσει μαθαίνουμε ότι δε θα σταματήσει εδώ κι ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν σχετικά ήπια τώρα με τη στάση της κατάφερε να τα φτάσει σε σημείο που δεν έχει επιστροφή.
Οι δικαιολογίες του τύπου «μου το είπε ο δικηγόρος» δεν περνάν στα δικαστήρια καθώς, όπως όφειλε να γνωρίζει, «άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται».
Αυτά για σήμερα. Έπεται συνέχεια. Ας ελπίσουμε μόνο να μην φτάσουν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που να δημιουργηθούν καταστάσεις που θα ξεφύγουν και από λογική και από έλεγχο.
Ήδη η Μανωλάδα και η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας είναι αρκετές δε χρειάζεται να έχουμε και τέτοια περιστατικά να επιβαρύνουν τη θέση της χώρας μας και μάλιστα χωρίς λόγο.

nosokomeiolimnou.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου