Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Διαβάστε τι είχε πει ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος ο Γ΄ για τη λαθρομετανάστευση,από το 1988!





Θυμηθήκαμε κάποιες καλοκαιρινές διακοπές σε κυκλαδονήσι το 1989 περίπου  όπου ανήμερα της Παναγίας στην εκκλησία, ο εν λόγω Πατριάρχης ο οποίος επίσης παραθέριζε στο νησί, είχε βγάλει ομιλία για το χριστιανισμό σε σχέση με το ισλάμ.
Είπε τα εξής:

- Σε λίγα χρόνια θα δείτε τους μουσουλμάνους να έρχονται στην Ελλάδα διά ξηράς και διά θαλάσσης παριστάνοντας τους πρόσφυγες, τους κακομοίρηδες, τους ξεριζωμένους που ξενιτεύτηκαν για ένα κομμάτι ψωμί.
Μην τους πιστέψετε, μην τους δεχθείτε!
Θα τους στείλουν για να καταλάβουν οικονομικά και στρατιωτικά την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!

 Ήμασταν ακόμα παιδιά  όταν ακούσαμε αυτά τα λόγια από το στόμα του Πατριάρχη. Τα θεωρήσαμε υπερβολικά για το λόγο ότι μέχρι τότε αλλοδαποί υπήρχαν στην Ελλάδα μόνο τουρίστες το καλοκαίρι. Δεν είχαν ακόμα φθάσει οι ορδές των Αλβανών λαθρομεταναστών μαζί με τους Βορειοηπειρώτες, δεν είχαν ανοίξει ακόμα οι φυλακές να αμολήσουν όλους τους κακοποιούς στην πολύπαθη Ελλάδα μας.Χωρίς υπερβολές όταν άκουσα αυτά τα λόγια είπα μέσα μου:

_ Τι μας λέει ο άνθρωπος!
     Δυστυχώς, τα επόμενα χρόνια επαληθεύθηκε ο μακαριστός Πατριάρχης, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια με τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα στην Ελλάδα μας. Δεν ήταν προορατικός ο Πατριάρχης Παρθένιος αλλά είχε πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις με αρχηγούς άλλων θρησκειών στην Αίγυπτο (γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε) και ως εκ τούτου γνώριζε πολύ καλά τα σχέδιά τους. Ο μακαριστός Πατριάρχης είχε μιλήσει τότε σε πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα αλλά δεν του έδωσαν σημασία.

Να σημειωθεί ότι είμαστε σε αναζήτηση του  ηχογραφημένου ντοκουμέντου  επειδή κάποιος τραβούσε βίντεο εκείνη την  ώρα και αν καταφέρουμε και το  αποκτήσουμε θα αναρτηθεί ώστε να ακουστούν αυτά τα λόγια από το στόμα του Πατριάρχη.

Πόσο δίκιο είχε και τότε ήταν δύσκολο να τον πιστέψει κάποιος όταν τον άκουγε αλλά είχε πέρα για πέρα δίκιο!.

Παρθένιος Γ΄ Αλεξανδρείας





Ο Πατριάρχης Παρθένιος γεννήθηκε το 1919 στο Πόρτ-Σάιντ της Αιγύπτου.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το 1959 εξελέγη μητροπολίτης Καρθαγένης και στις 23 Φεβρουαρίου 1987 Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Διακρίθηκε για τις θεολογικές του γνώσεις και τη δραστηριοποίησή του στο Οικουμενικό Κίνημα. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως «ο Πατριάρχης των Διαλόγων». Διετέλεσε Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ασχολήθηκε με την ορθόδοξη ιεραποστολή, ιδιαιτέρως στην Ουγκάντα, όπου ίδρυσε την Μητρόπολη Καμπάλας, και στην Κένυα.

Πέθανε αιφνίδια στις 23 Ιουλίου 1996 στην Αμοργό από ανακοπή καρδιάς.

Πηγή ➤ eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου