Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Μπλόκο των Ελληνικών αρχών, στην είσοδο Αλβανών στη χώρα μας

http://mourmoura.gr/wp-content/uploads/2013/08/kakavia.jpg 

 Τελικά η ελληνική πλευρά σκληραίνει τη στάση της, μετά και τις ειρωνείες των Αλβανών για τα απανωτά επεισόδια σε βάρος ομογενών και την επίθεση σε βάρος του ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο; Από το πρωί, σύμφωνα με το epiruslive οι ελληνικές Αρχές έχουν αρνηθεί την είσοδο σε περισσότερους από 100 Αλβανούς στην Κακαβιά.

Ειδικότερα, ρητή και απόλυτη είναι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε όσους προέρχονται από το «περίφημο» Λαζαράτι, το χωριό του Αλβανικού νότου. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αλβανικού κράτους, με τον οποίο επικοινώνησε το epiruslive, εξέφρασε φόβο για αντίποινα της αλβανικής πλευράς, αναφερόμενος, όχι βέβαια στο επίσημο αλβανικό κράτος, αλλά σε παρακρατικούς ή θερμοκέφαλους πολίτες – που πρέπει να σημειωθεί ότι δε λείπουν σε καμία από τις δύο πλευρές.
Αξίζει να σημειωθεί η ώριμη στάση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, του κ. Νικόλαου Κοτροκόη, ο οποίος με νηφαλιότητα χειρίζεται πραγματικά πρωτόγνωρες για τα τελευταία χρόνια καταστάσεις, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ταχύτερη εκτόνωση του κλίματος. Κάτι που δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς, ειδικά, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον απόλυτο παραλογισμό:
Το επίσημο πόρισμα άλλωστε της αλβανικής αστυνομίας απέδωσε την ευθύνη του χθεσινού λιθοβολισμού του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο στο… λάστιχο διερχόμενου αυτοκινήτου που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ατυχώς εκσφενδόνισε πέτρες στις τζαμαρίες του Προξενείου!!!
Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σιωπά, ενώ ο Δήμαρχος της Πρεμετής απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ιταλία. Είναι σίγουρα περίεργο πάντως αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, με τους Αλβανούς εθνικιστές να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και την ένταση και το αλβανικό κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες… αυτά τα γεγονότα είναι μόνο η αρχή και δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι έτοιμο το ελληνικό Κράτος, να κατανοήσει σε όλο του το μέγεθος αυτό που οι Αλβανοί κάνουν!
Εντωμεταξύ, απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν και σήμερα στην ορθόδοξη εκκλησία της Πρεμετής στην Αλβανία. Τα ξημερώματα άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας “Aulona”, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από χθες το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών.
Οι υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν τους χώρους, αφαιρώντας εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί, ενώ “έχτισαν” πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τυχόν νέα προσπάθεια εισόδου των πιστών στον χώρο.
πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου