Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αποφάσισαν ότι θα ακολουθήσουν κατά γράμμα τη συνταγή της τρόικα στο Μαξίμου

Καμιά αλλαγή πολιτικής μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου 


“ Γραμμή για πιστή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων, που έχει επιβάλλει η τρόικα, πήραν σήμερα οι 11 υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς κατά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. ”

Γραμμή για πιστή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων, που έχει επιβάλλει η τρόικα, πήραν χθές  οι 11 υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς κατά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο τραπέζι έπεσε το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αλλά και η διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της αμυντικής βιομηχανίας μετατίθεται σε νέα σύσκεψη, η οποία σε κάθε περίπτωση θα έχει γίνει πριν την έλευση της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδικά για τις διαθεσιμότητες 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου είπε ότι η συζήτηση με τον πρωθυπουργό εστιάστηκε στις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. "Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι" διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Θα είμαστε όλοι όπως πρέπει", είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προς επίρρωσιν των κατευθύνσεων, που έδωσε ο πρωθυπουργός. Ο υπουργός ούτως ή άλλως έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για 1243 υγειονομικούς υπαλλήλους έως την 31η Αυγούστου.

Πάντως, το ζήτημα της άρσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σύρεται, ώστε να "διευθετηθεί" από την τρόικα και ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος προσερχόμενος λίγο πριν τις 10 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τους επικείμενους χειρισμούς της κυβέρνησης.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου