Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Πόλεμος Ρωσίας-Ισραήλ πάνω από την στρατιωτική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" της Πάφου!

 
 Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» υπέβαλε στη Λευκωσία η ρωσική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η οποία δημοσιεύει ενημερωτικό σημείωμα προς το Υπουργικό Συμβούλιο του υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου για την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στη Μόσχα, στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου έθεσε το θέμα των διευκολύνσεων από την Κύπρο και συγκεκριμένα για:

1. τον ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τη χρήση υποδομών για τη φύλαξη ανταλλακτικών των πλοίων και τη χρησιμοποίηση της Κύπρου για την αντικατάσταση των πληρωμάτων τους.

2. τη χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» από τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν, προστίθεται, ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος, όταν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Στο μεταξύ όπως είχε αποκαλύψει η Jerusalem Post», το Ισραήλ χρησιμοποιεί ήδη την αεροπορική βάση στην Κύπρο για τα μαχητικά του αεροσκάφη.


Εδώ όπου επί εποχής ενιαίου αμυντικού δόγματος στάθμευαν ελληνικά F-16!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου