Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Μόρσι συνελήφθη και κρατείται από τις αρχέs

 
Ο ανατραπείς ισλαμιστής Αιγύπτιος ηγέτης, Μοχάμεντ Μόρσι, κρατείται από τις αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Αχμέντ Άρεφ, εκπρόσωπος της Αδελφότητας, δήλωσε ότι ο Μόρσι κρατείται από τις αρχές, χωρίς
όμως να γνωρίζει ακριβώς που.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο Μόρσι κρατείται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις πληροφοριών.
Δείτε το βίντεο...

.
ΦΩΤΟ Ν.ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ
πηγή




Αίγυπτος: Ορκίστηκε ο μεταβατικός πρόεδρος Αντλί Μανσούρ
Ο 68χρονος δικαστής Αντλί Μανσούρ, ορκίστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σήμερα μεταβατικός Πρόεδρος της Αιγύπτου στη θέση του ανατραπέντα Μοχάμεντ Μόρσι .

Μία ώρα νωρίτερα ο Μανσούρ είχε ορκιστεί πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με το επονομαζόμενο «οδικό χάρτη» των στρατηγών, που προβλέπει προσωρινό σχήμα εξουσίας διάρκειας μέχρι 12 μηνών και προκήρυξη εκλογών.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του στρατού ο δικαστής Μανσούρ θα παραμείνει στην ηγεσία της Αιγύπτου μέχρι την ανάδειξη νέου Προέδρου από τις εκλογές, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

«Η εποχή που ο λαός λάτρευε τον έναν ηγέτη πρέπει να τελειώσει» δήλωσε ο Μανσούρ αμέσως μετά την ορκωμοσία του καλώντας στρατό και λαό να αποτελέσουν τη νέα «Ενωμένη Αίγυπτο».

Ο Μανσούρ είπε ακόμη πως σχεδιάζει να διεξαγάγει νέες εκλογές, αλλά δεν διευκρίνισε πότε. Πρόσθεσε πως η Αίγυπτος «διόρθωσε το δρόμο της ένδοξης επανάστασής της» μέσω των μαζικών διαμαρτυριών με αίτημα την παραίτηση του Μόρσι, οι οποίες σφράγισαν τελικά την τύχη του.

Οι δικαστές που υπηρέτησαν μαζί με τον Μανσούρ στο Συνταγματικό Δικαστήριο από το 1992 τον περιγράφουν ως ήσυχο, μετριοπαθή δικαστή με ισορροπημένες αποφάσεις που θα σεβαστεί τη θέληση του αιγυπτιακού λαού.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο πρώτος Πρόεδρος που εξελέγη δημοκρατικά πριν από ένα χρόνο στην Αίγυπτο, αποπέμφθηκε χθες από τον στρατό ενώ 300 εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων, το κίνημα από το οποίο προέρχεται, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών.
Στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ

Οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων που συνελήφθησαν χθες κρατούνται στην ίδια φυλακή του Καΐρου με τον προκάτοχό του Μόρσι στην προεδρία Χόσνι Μουμπάρακ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Σαάντ Ελ-Κατάνι, επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) και πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνελήφθη μαζί με τον Ρασάντ αλ-Μπαγιούμι, έναν από τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην φυλακή Τοράχ, στα περίχωρα του Καΐρου, όπου κρατούνται ο Μουμπάρακ και οι γιοί του Αλάα και Γκαμάλ.

Ο Μουμπάρακ δικάζεται κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία διαδηλωτών στην εξέγερση του 2011 με την οποία απομακρύνθηκε. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Μόρσι επίσης κρατείται από τις στρατιωτικές αρχές, είπε χθες το βράδυ εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων και πηγή ασφαλείας ενώ αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ο Μόρσι κρατείται σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατασκοπείας του στρατού.

Το MENA μετέδωσε χθες το βράδυ ότι η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες σύλληψης «ενός αριθμού μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων που κατηγορούνται για υποκίνηση σε βία και διατάραξη της γενικής ασφάλειας και ειρήνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου