Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ: Βρέθηκε ΤΕΤΑΡΤΟ πόδι στην Χαλκιδική!

podi 
 Αύγουστος δύο χιλιάδες και κάτι παραπάνω από σήμερα Εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, για 24η μέρα.

Κάθε δρόμος, κάθε παράδρομος, κάθε επαρχιακή ελπίδα διαφυγής, είναι απλά γεμάτη αυτοκίνητα…
Τα οποία δεν έχουν πια τη δυνατότητα να κινηθούν, ούτε κατά ένα εκατοστό… Οι αρχές κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να προμηθεύσουν τους άτυχους – που λέει ο λόγος- εκδρομείς του δεκαπενταύγουστου, με τα βασικά για την επιβίωση…
Τουλάχιστον μέχρι η κυβέρνηση να τα βρει με τους πλοιοκτήτες, ώστε να στείλουν μερικά πλοία να αρχίσουν να φορτώνουν αυτοκίνητα, μπας και ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση… Ελπίδες για εκτόνωση πάντως έχει δώσει η ανακοίνωση του Εργαστηρίου Γεωφυσικών Μετατροπών και Μεταμοσχεύσεων, ότι το πολύ σε μία εβδομάδα θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι συνδέσεις με το οδικό δίκτυο του ολοκαίνουριου Τέταρτου Ποδιού, της νέας τεχνητής χερσονήσου, το όνομα της οποίας θα αλλάζει κάθε μήνα, αναλόγως με το χορηγό..
. Ο υπεύθυνος της Έδρας Σκηνοθεσίας Περιβάλλοντος του Τομέα Προσθετικής Μελών του ΑΠΘ, εξέφρασε την ελπίδα πως το νέο μέλος της Χαλκιδικής θα ανακουφίσει τις ανάγκες των Θεσσαλονικέων, για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να μποτιλιαριστεί κι αυτό.Το Τέταρτο Πόδι, περιλαμβάνει δαντελωτές ακτές με κατάλευκες συνθετικές παραλίες, που θα τις ζήλευε ακόμη και ο σπουδαίος σχεδιαστής Φιόρδ, Σλαρτιμπάρτφαρστ. Καταλήγει στο Ακρωτήριο Φτέρνα, μετά από μια μοναδικής τεχνητής ομορφιάς διαδρομή, ενώ στο κέντρο του δεσπόζει το όρος Μύκητας.
Η παρέμβαση όμως αυτή που ονομάστηκε «Εκδρομείς σε απόγνωση», δε σταματά στο Τέταρτο Πόδι. Άλλη μία σειρά έργων ξεκινά το ερχόμενο καλοκαίρι και περιλαμβάνει… τη διάνοιξη τόσο της διώρυγας στην Ποτίδαια, αλλά και μίας ακόμη σε κάθε πόδι, ώστε να διευκολυνθεί η συγκοινωνία μέσω θαλάσσης. Θα δοθούν μάλιστα κίνητρα για αγορά σκαφών αναψυχής, ώστε να ξαλαφρώσει το οδικό δίκτυο. Η καμπάνια θα έχει σλόγκαν: «Αμάξι γιοκ, πάρε ένα γιοτ!» Το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι παρά το τεχνητό νησί ΛΑΘΩΣ, φυσικά απέναντι από το όρος ΆΘΩΣ. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο εφήμερων απολαύσεων, που σκοπό θα έχει να αναδείξει το κοντράστ της κοσμικής ζωής, με την ηρεμία και τη γαλήνη της Αθωνικής Πολιτείας.»
olathessaloniki.com
 http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου