Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τουρκία: Συνέλαβαν γεράκι ως ύποπτο για κατασκοπεία!

 
 Το πουλί ελέγχθηκε με ακτινολογικά μηχανήματα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί εάν έφερε εμφυτευμένα στο σώμα του μικροτσίπ και τώρα πετά ξανά ελεύθεροΟι τουρκικές αρχές συνέλαβαν ένα ξεφτέρι –ένα είδος γερακιού– με την υποψία της κατασκοπείας για λογαριασμό του Ισραήλ,
αλλά κατόπιν το άφησαν πάλι ελεύθερο αφού οι ακτινογραφίες έδειξαν πως δεν του είχε εμφυτευτεί κάποια συσκευή παρακολούθησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο. Το ξεφτέρι προκάλεσε τις υποψίες εξαιτίας ενός μεταλλικού δακτυλιδιού που έφερε στο πόδι του με τις λέξεις «23411 Τελ Αβιβούνια Ισραέλ», ωθώντας τους κατοίκους της κοινότητας Αλτινάιβα να το
παραδώσουν στις τοπικές αρχές.
Το πουλί ελέγχθηκε με ακτινολογικά μηχανήματα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί εάν έφερε εμφυτευμένα στο σώμα του μικροτσίπ, ή άλλα μηχανήματα κατασκόπευσης, τόνισε στο δημοσίευμά της η εφημερίδα Μιλιέτ, η οποία είχε στην πρώτη της σελίδα μια φωτογραφία της ακτινογραφίας του ξεφτεριού, υπό τον τίτλο «Ισραηλινός πράκτορας».


Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ –κάποτε στενούς συμμάχους– πλέον έχουν διαρραγεί έπειτα από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων τον Μάιο του 2010 εναντίον του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα προσπαθώντας να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό, και τον θάνατο εννέα Τούρκων στην επιχείρηση αυτή.

Οι Τούρκοι απελευθέρωσαν το γεράκι που είχαν συλλάβει ως πράκτορα του Ισραήλ.

 

Μετά από εξοντωτικές ανακρίσεις, οι Τούρκοι πείστηκαν ότι το γεράκι δεν ήταν πράκτορας του Ισραήλ και το άφησαν ελεύθερο.

Κάτι ήξερε η Ρεπούση που δεν έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση και να καταδικάσει το “αυγό του γερακιού” ως κίνδυνο για την δημοκρατική Τουρκία.

Μάλλον λόγω θερινών διακοπών,δεν είδε την είδηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου