Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο Κουφοντίνας δεν δικαιούται ούτε να νοσηλευτεί!


  Της Κατερίνας Κατή
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ
Την περασμένη Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού επί έντεκα χρόνια και εκδικητικά στερούμενος το δικαίωμα στην άδεια που θα έπρεπε να έχει ήδη εδώ και 4 χρόνια, παρουσίασε συμπτώματα οξείας φλεγμονής και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των φυλακών, τον «Αγιο Παύλο». Εκεί κανείς δεν ήθελε να τον
νοσηλεύσει και υποχρεώθηκε να γυρίσει στην πτέρυγά του, με σύντομες συστάσεις και κάποια συντηρητική αγωγή. Λίγες ώρες αργότερα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και καθώς προχωρούσε η νύχτα έγινε φανερό ότι ο κρατούμενος αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο γενικευμένης λοίμωξης, οπότε και μεταφέρθηκε ξανά μέσα στη νύχτα στον «Αγιο Παύλο» και από κει ο γιατρός διέταξε επειγόντως τη διακομιδή του σε νοσοκομείο. Εφημέρευε δε ο… «Ευαγγελισμός». Αυτό που ακολούθησε θύμιζε μέρες του 2002.
Επί περίπου μιάμιση ώρα ο άρρωστος κρατούμενος έπρεπε να περιμένει να οργανωθεί ένα τεράστιο σχέδιο για τη μεταφορά του και να κινητοποιηθεί μέσα στη νύχτα ό,τι πιο επίλεκτο διαθέτει η ελληνική αστυνομία για την αντιμετώπιση κρίσεων. Δεκάδες ένστολοι όλων των ειδικών μονάδων, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και άλλοι, αφοσιωμένοι στο καθήκον, ανέλαβαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο.
Οι δρόμοι από τον Κορυδαλλό μέχρι τον «Ευαγγελισμό» αποκλείστηκαν, η κυκλοφορία διακόπηκε και έμπειροι τροχονόμοι παρατάχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής για να αποδείξουν την ετοιμότητα του κράτους να αντιμετωπίζει τέτοια δύσκολα ζητήματα. Το όχημα με τον άρρωστο ξεχύθηκε με ταχύτητα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, με προπομπούς και συνοδεία περιπολικών και ζητάδων και διασχίζοντας τους απαγορευμένους δρόμους με μεγάλη ταχύτητα έφτασε σε ελάχιστα λεπτά στον «Ευαγγελισμό», σαρώνοντας όλους τους πιθανούς κινδύνους.
Εκεί, οι ασθενείς που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους πετάχτηκαν έξω από τα εξωτερικά ιατρεία και ένα τείχος από ένστολους κάθε λογής ειδικών μονάδων έστησε έναν ζωντανό ένοπλο διάδρομο για να περάσει ο ταλαιπωρημένος από τους πόνους κρατούμενος, ενώ ο κόσμος, κρατημένος με κορδόνι σε απόσταση, κοιτούσε με απορία. Υπό το βλέμμα των κουκουλοφόρων και με την άκρη του ματιού στις κάννες των όπλων, ο γιατρός που τον ανέλαβε αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να τον κρατήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες στο νοσοκομείο και τον έστειλε ξανά πίσω στον Κορυδαλλό. Και πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού το σκηνικό υποδήλωνε επιτακτικά ότι έτσι και τολμούσε να δώσει εντολή για νοσηλεία θα γινόταν στρατιωτικοποιημένη ζώνη όχι μόνον το νοσοκομείο αλλά και το μισό… Κολωνάκι. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στον Κορυδαλλό και είναι καλά.
Δεν ήταν δε λίγοι οι πολίτες που εκδήλωσαν τον θυμό τους για την ταλαιπωρία που υπέμειναν, όχι όμως σε βάρος του κρατούμενου, για τον οποίο μάλιστα ακούστηκαν φωνές συμπαράστασης, αλλά σε βάρος των εγκεφάλων που έστησαν αυτό το πολυδάπανο σκηνικό τρόμου.

http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου