Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΙ “ΦΙΛΟΙ” ΜΑΣ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…


Χαλάνε φιλίες αιώνων για να συνεργαστούν με τους σφαγείς του πλανήτη. Ορίστε οι Αζέροι “συνεταίροι”:

To Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο, για πώληση όπλων στην Αρμενία!

                                      Photo: Πρακτορείο Ειδήσεων  Αζερμπαϊτζάν ΑΡΑ

 

Ένα δημοσίευμα του δημοσιογραφικού οργανισμού EurasiaNet που επικαλείται το Αζέρικο Πρακτορείο Ειδήσεων APA, αναφέρει ότι το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο για πώληση πυραύλων στην Αρμενία.

 

Το δημοσίευμα, το οποίο μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, αναφέρει οτη η Ελληνική πρεσβεία στο Μπακού έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

 

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό τη μεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, σχετικά με το ζήτημα του θυλάκου του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ένα θέμα που τους έχει φέρει σε σύγκρουση, με τελευταίο θερμό επεισόδιο να λαμβάνει χώρα τον Ιανουάριο του 2013.

 

 

Να σημειώσουμε εδώ την πάγια εχθρική σχέση της Αρμενίας με Αζερμπαιτζάν και Τουρκία, καθώς και την παραδοσιακά στενή της σχέση με την Ρωσία.

 

 

Ακολουθεί το δημοσίευμα μεταφρασμένο.

 

Azerbaijan Blames Greece And Cyprus For Selling French/German Missiles To Armenia

July 20, 2013 

by Joshua Kucera

 

Azerbaijan has investigated reports of sales of French/German anti-tank missiles to Armenia, and has concluded that they were provided by Greece and Cyprus. Azerbaijan news agency APA reports, citing unnamed military officials:

 

 

 

 

 

To Αζερμπαϊτζάν Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο, για  πώληση Γαλλικών / Γερμανικών πυραύλων στην  Αρμενία Το Αζερμπαϊτζάν έχει διερευνήσει εκθέσεις σχετικά με πωλήσεις Γαλλικών / Γερμανικών αντιαρματικών ρουκετών στην Αρμενία, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δόθηκαν από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν APA , επικαλούμενο ανώνυμους στρατιωτικούς αξιωματούχους

 

 

 

 

Οι έρευνες που διεξήχθησαν από το Αζερμπαϊτζάν έχουν αποκαλύψει ότι η Αρμενία έχει αγοράσει αντιαρματικά βλήματα και πολλά πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων από την Ελλάδα και την Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που λαμβάνονται, η Αρμενία έχει αγοράσει περισσότερα από 20 πυραύλους MILAN από την Ελλάδα. Οι πύραυλοι φέρεται να έχουν πωληθεί από το οπλοστάσιο των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Από την πλευρά της, η Ελληνική πρεσβεία στο Μπακού έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή.

 

 

Λίγο αργότερα, το APA ανέφερε ότι και το ίδιο το Αζερμπαϊτζάν είχε αγοράσει αντιαρματικά βλήματα από την Ουκρανία πέρυσι. Η Ουκρανία, θεωρητικά, υπόκειται στις ίδιες κυρώσεις όπως η Γαλλία και η Γερμανία:  κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, του οποίου η Ουκρανία είναι επίσης μέλος.. Ωστόσο, οι κυρώσεις προφανώς έχουν τηρηθεί μόνο από ορισμένα μέλη του ΟΑΣΕ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Αρμενία δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα.

 

 

 

 

Μετάφραση: LEFTeria-news

 

 

 

 

http://www.eurasianet.org/node/67278

http://olympia.gr/2013/07/29/ 

1 σχόλιο: