Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΔΕΝΔΡΙΑ.....Τεράστια "επιτυχία" της αστυνομίας: Μπλόκαραν πούλμαν με λαθρομετανάστες που ΕΦΕΥΓΑΝ από την Ελλάδα!!! (Η μόνη χώρα που τα σύνορα φυλάσσονται ΜΟΝΟ στην έξοδο...)

Αστυνομικοί συνέλαβαν τα 31 άτομα που κάθονταν στις θέσεις αλλά και τον οδηγό.
Από 500 έως 1.500 ευρώ είχε πληρώσει ο καθένας από τους 31 μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (22-07-2013) στην περιοχή του Αιτωλικού, λίγη ώρα μετά την αποβίβασή τους από λεωφορείο.

Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Έλληνες, έναν Αλβανό και δυο Ιρακινούς, ηλικίας 49, 38, 36, 41 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές, ενώ αναζητούνται ένας άνδρας και μία γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, και οι επτά αποτελούν μέλη κυκλώματος, το οποίο μετέφερε παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ο οδηγός αποβίβασε τους λαθρομετανάστες σε δύσβατη περιοχή Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε, όταν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του αστυνομικού τμήματος Αιτωλικού, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου-ΙΧΘΥΚΑ ένα λεωφορείο δημόσιας χρήσης, το οποίο οδηγούσε ο 49χρονος και το οποίο είχε αποβιβάσει λίγο πριν τους 31 μετανάστες σε δύσβατη περιοχή στις εκβολές του ποταμού Αχελώου.

Οι αλλοδαποί πλήρωσαν από 500 - 1.500€ Επίσης εντοπίστηκαν δυο επιβατηγά αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες, ως προπομποί και συνοδοί του λεωφορείου. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 48χρονος, έπειτα από συνεννόηση με τη γυναίκα που αναζητείται, παρέλαβαν χθες το μεσημέρι, από κεντρικό σταθμό του μετρό, στην Αθήνα, τους 31 αλλοδαπούς. Στη συνέχεια τους μετέφεραν αρχικά στη περιοχή του Αιτωλικού και έπειτα μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες τους οδήγησαν στις εκβολές του Αχελώου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικός προορισμός των μεταναστών ήταν η Ιταλία και γι’ αυτό τον λόγο γίνονται έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοι θα τους μετέφεραν με πλοιάρια στη γειτονική χώρα.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου