Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΑ .Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο.

 

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο

Καίγονται τα νησιά, αλλα της κυβερνησαρας το μυαλο δεν πάει στο “πονηρό”. Τι και αν την Σάμο την έκαψαν σουνίτες πράκτορες…


Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή της νότιας Ρόδου, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των αεροπλάνων που επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου.
Περίπου στις 8 το βράδυ έφθασε στη Ρόδο ο υπαρχηγός του
Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου,
ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τον απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης και τις ενέργειες που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών θα φτάσουν στο νησί από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.
Σχέδιο εκκένωσης υπάρχει και για τους κατοίκους των περιοχών Γεννάδιου και Λαχανιάς καθώς η φορά των ανέμων κατευθύνει προς εκείνη τη περιοχή τη φωτιά.
Επίσης αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά έχουν αφήσει τα σπίτια τους, ενώ πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκοτεινιάσει την περιοχή μέχρι και την Λίνδο.
Νωρίτερα η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε.
Οι πύρινες φλόγες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι, ενώ έγλειψαν και σπίτια στο χωριό Προφύλια.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ οι άνεμοι που επικρατούν έντασης 8-9 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο τους.
Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κάνει έκκληση σε όσους διαθέτουν βαρέα οχήματα να σπεύσουν στην περιοχή και να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.




 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου