Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Χίος: Έρευνες και φόβοι για συνεργασία τρομοκρατών πίσω απ'το φουσκωτό με τα εκρηκτικά!


ΦΩΤΟ από politischios.gr
Την ώρα που οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από το φουσκωτό με τα όπλα και τα εκρηκτικά - που πήγαινε προς την Τουρκία και εντοπίστηκε ανοιχτά της Χίου - οι αρχές εξετάζουν τρία πιθανά σενάρια.


Να πρόκειται για συνεργασία τρομοκρατών, για ξένη τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στην Ελλάδα και για υπόθεση εμπορίας όπλων. Για την ώρα καμία από τις τρεις παραπάνω σκέψεις δεν μπορεί να αποκλειστεί και η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους ως εξαιρετικά σοβαρή.


Το χρονικό, οι πρώτες συλλήψεις και οι φωτογραφίες από το φουσκωτό
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (30-07-2013) όταν οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν ένα σκάφος 7 περίπου μέτρων να κινείται ανάμεσα στην Χίο και τις Οινούσσες. Περιπολικό του λιμενικού έφτασε γρήγορα στο σημείο και το ακινητοποίησε.

Όπλα και εκρηκτικά μέσα στο φουσκωτό
Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί. Οι δύο Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και το φουσκωτό τους, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.

Όπλα και αντιαρματικοί όλμοι - ΦΩΤΟ από Λιμενικό Σώμα
Όπλα και αντιαρματικοί όλμοι - ΦΩΤΟ από Λιμενικό Σώμα
Χειροβομβίδες, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί - ΦΩΤΟ από Λιμενικό Σώμα
Χειροβομβίδες, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί - ΦΩΤΟ από Λιμενικό Σώμα

Κατά την ανάκριση των δύο αλλοδαπών, προέκυψε πως αυτοί ήταν Κούρδοι που ζούσαν στην Τουρκία. Όπως είπαν ζήτησαν από τους δύο Έλληνες να τους μεταφέρουν στην Τουρκία και εκείνοι δέχτηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι έδωσαν από 500€ στον κάθε Έλληνα για να τους οδηγήσουν στα Τουρκικά παράλια.

''Δεν γνωρίζαμε τι έκρυβε το φουσκωτό. Εμάς μας πλήρωσαν και δεχθήκαμε να τους πάμε'' ανέφεραν σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι δύο Έλληνες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πρόκειται για έναν 21χρονο που φοιτούσε στην Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο και έναν 51χρονο από τη Θεσσαλονίκη, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι συνεργάσιμος.

Το φουσκωτό των συλληφθέντων - ΦΩΤΟ από politischios.gr
Το φουσκωτό των συλληφθέντων - ΦΩΤΟ από politischios.gr

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τα όπλα δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς και δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού αν και για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει καταμετρήσεις σε όλες τις μονάδες.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο. Σύμφωνα με το politischios.gr οι δύο άνδρες συνελήφθησαν όταν οι λιμενικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις τους κοντά στο σημείο που είχε αγκυροβολήσει το σκάφος. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, εντοπίστηκε ένα σωσίβιο, σχοινί και άλλα αντικείμενα...

Το αυτοκίνητο των συλληφθέντων - ΦΩΤΟ από ploitischios.grΤο αυτοκίνητο των συλληφθέντων - ΦΩΤΟ από ploitischios.gr

Αλλεπάλληλες προσαγωγές και έρευνες της αντιτρομοκρατικής
Από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική που έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές από την Αθήνα, την Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν τα όσα έγιναν στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια στην Επιτροπή Αλληλλεγγύης των Κούρδων.

Εκεί έφτασαν από τα όσα τους είπε ο ένας από τους δύο Κούρδους που επέβαιναν στο φουσκωτό. Όταν τον ρώτησαν για διεύθυνση κατοικίας, τους είπε πως το σπίτι του βρίσκεται στην οδό Τζαβέλα 3. Εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η

Επιτροπή Αλληλλεγγύης των Κούρδων.

Όταν λοιπόν μπήκαν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής, πλησίασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαπίστωσαν πως τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα, είχαν αρχίσει να καταστρέφουν αρχεία.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα για... καταφύγια Κούρδων τρομοκρατών στην Ελλάδα
Όλα αυτά λίγες μέρες μετά τη ''βροχή'' τουρκικών δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η Ελλάδα έχει δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες για επιθέσεις στην Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα ''Ζαμάν'' μάλιστα ισχυριζόταν ότι στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, με τις ελληνικές αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρωταρχικός στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι Κούρδοι συλληφθέντες ανήκουν στο DHKP/C και έχουν πάρει μέρος σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου