Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σε δίκη το καρκίνωμα της πατρίδας. Το ίνδαλμα του Στουρνάρα, ο στυλοβάτης της “χρυσής πενταετίας” που κατέστρεψε την Ελλάδα.


 
Την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, προτείνει…

προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας εφετών, Γαληνός Μπρης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ειδικότερα ότι έλαβε 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού.

Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και είχαν κατατεθεί στην ελβετική τράπεζα UBS με το ψευδώνυμο A.ROKOS.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αριστείδης Μαντάς, η πρώην γραμματέας του Αντωνία Μάρκου, καθώς και ο κουμπάρος του Γ. Τσουγκράνης.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο εισαγγελέας ζητά το διαχωρισμό της υπόθεσης σε ότι αφορά τον Αν. Μαντέλη και την παραπομπή του σε ξεχωριστή δίκη επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται. (Directnews.gr)

Μαντέλη δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε: Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

 

 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου