Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ο Αθανασίου είπε «όχι» στη θανατική ποινή που ζητεί η Χρυσή Αυγή..για τους παιδόφιλους βιαστές ανηλίκων..


 



Η άρνησή σας, μου δείχνει, πως αν έχετε παιδιά ή εγγόνια και σας τα βιάσουν, δεν τρέχει τίποτα....
Ε ρε, κρεμάλες που  χρειάζονται σε κάποιους δικαστικούς λειτουργούς.....

Πόπη Σουφλή

«Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων» διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
 Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή για την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων.

Στο έγγραφό του προς απάντηση της ερώτησης, ο κ. Αθανασίου σπεύδει να υπενθυμίσει πως «η χώρα μας έχει κυρώσει το Πρωτόκολλο αρ. 13 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλες τις περιστάσεις, εναρμονίζοντας το εσωτερικό δίκαιο προς τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής».

 Την ερώτηση είχε καταθέσει η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, επικαλούμενη στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματισθεί δικογραφία.
Η βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή. Ζητούσε δε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών- «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας», όπως γράφει στο κείμενο της ερώτησής της.

Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρεται σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που μέχρι σήμερα έχουν αναληφθεί σχετικά με την ολοένα αυξανόμενη κυκλοφορία και προβολή υλικού παιδικής πορνογραφίας, κυρίως μέσω διαδικτύου.
Ενημερώνει, επίσης, ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης συστήθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση Οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

Επισημαίνει δε ότι τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της πορνογραφίας ανηλίκων και της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, εξαιρέθηκαν ρητά από τις ευεργετικές διατάξεις περί απόλυσης κρατουμένων.

tanea.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΔΩ




 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου