Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ακόμα να παρέμβει η ΕΥΠ στις έρευνες. Γιατί;Στην φυλακή οι Τούρκοι “Σύριοι” που έκαψαν την Σάμο.




20130729-201323.jpgΠροφυλακιστέοι κρίθηκαν τη Δευτέρα, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο “Σύροι” (σουνίτες καρατουρκοι) που κατηγορούνται για…
εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή Ακρωτήρι Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο, όπου κάηκαν 600 στρέμματα δασικής έκτασης.

Αρχικά οι δύο “Σύροι”, ηλικίας 42 και 26 ετών, που είχαν βρεθεί στο εκκλησάκι του Αϊ Γιαννάκη το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, είχαν δηλώσει ότι έβαλαν την φωτιά το βράδυ του Σαββάτου για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους.
Ωστόσο, όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος που έβαλαν τη φωτιά, διαπιστώθηκε ότι ήταν τουλάχιστον 1.500 μέτρα πιο μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς.
Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος δήλωνε ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά, όμως η ομάδα διάσωσης δεν βρήκε κανέναν στις έρευνές της στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Αυγούστου για τον έναν και στις 12 Αυγούστου για τον δεύτερο κατηγορούμενο.


Αυτοί είναι οι εμπρηστές της Σάμου – για πιθανή “πρόβα πολέμου” μιλούν στην ΕΥΠ.


ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΡΙΟΙ.
Στην περιοχή πλησίον του σημείου εμπρησμού, επλεε τουρκικό αποβατικο ρυμουλκούμενο από παλαιότερο τουρκικό πολεμικό που αναχαιτισθηκε από σκάφος του ΛΣ.
Στην Σάμο κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και ο π. Αυγουλέας. Πρόβα πολέμου και μέτρησης αντιδράσεων με συντονισμένη ενέργεια που θα πρέπει να προβληματίσει. Δείτε τους:

20130729-210715.jpg
20130729-210723.jpg




http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου