Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ …..

 


Η αρχική έλευση της BlackRock ήταν κατά παραγγελία Λάτση για να την κάνει με ασφάλεια. Τα παιδιά με τα μαύρα τώρα πιάνουν δουλειά και θα δείτε πως θα βγάλουν λαβράκια από θυγατρικές του εξωτερικού, από offshore και τα υπόγεια των τραπεζιτών. Τον λογαριασμό όπως πάντα στον γίγαντα κοιμώμενο λαουτζίκο. Αντώνη θα το αντέξεις το κούρεμα στις καταθέσεις ή πριν προλάβει να προσγειωθεί το αεροπλάνο από το USA, θα είναι ήδη δρομολογημένες οι εξελίξεις, πριν από τις γερμανικές εκλογές, με την σφραγίδα της Pax Americana και εργαλείο της, την Ελλάδα; 

 Και ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες τα παπαγαλάκια των media - που εισπράττουν ζεστό χρήμα από τις διαφημίσεις των τραπεζών που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος όπως και τις εθελουσίας εξόδου και μιας σειράς άλλων δραστηριοτήτων αξίας κάποιον εκατομμυρίων  – μας ενημέρωναν ότι τα παιδιά με τα μαύρα θα έρθουν τέλος του χρόνου αρχές του 14, αυτά ξεκίνησαν δουλειά από χτες ! Διαβάζουμε λοιπόν στην Ημερησία του κ. Γιώργου.

Ξεκίνησαν χθες οι πρώτοι έλεγχοι από την BlackRock στις ελληνικές τράπεζες, με στόχο να εντοπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τα «κόκκινα δάνεια» στα δανειακά χαρτοφυλάκια και τις τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στις κεφαλαιακές επάρκειες των τραπεζών. Η έναρξη του ελέγχου επισπεύδει τη διαδικασία των stress tests, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Αυγούστου. Τα αποτελέσματα της νέας διαγνωστικής μελέτης θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τα τεστ αντοχής θα διενεργηθούν από Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ελεγκτές της τρόικας, η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Banking Authority (EBA) με σύμβουλο την BlackRock. Θα εξεταστούν οι 4 συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank), καθώς και τα χαρτοφυλάκια δανείων της Τράπεζας Αττικής και της Probank. H επίσπευση των ελέγχων γίνεται εξαιτίας της επιδείνωσης της πορείας των «κόκκινων δανείων», καθώς οι επισφάλειες κινούνται σχεδόν στο 30% των δανείων ή περίπου στα 66 δισ. ευρώ, εξαιτίας των περικοπών στα εισοδήματα, των υψηλών δεικτών ανεργίας και της πτώσης της κατανάλωσης.
Ο νέος έλεγχος θα διενεργηθεί με βάση τα στοιχεία Ιουνίου 2013. Η Blackrock, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα παλαιότερα δάνεια θα εξετάσει και δάνεια σε θυγατρικές οff shore εταιρειών, μετοχοδάνεια προς βασικούς μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων για να συμμετάσχουν σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και άλλες επιμέρους περιπτώσεις.
Η πρώτη κίνηση των ελεγκτών της BlackRock ήταν να ζητήσουν από τις διοικήσεις των τραπεζών τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των δανείων είτε αυτών που εξυπηρετούνται είτε των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο στόχος των πρώτων ελέγχων είναι να φανεί η πορεία της εξυπηρέτησης των ρυθμιζόμενων δανείων, ώστε να συγκριθούν με τα μοντέλα και τις πολιτικές που ακολούθησαν τράπεζες εξωτερικού και να επιλεγούν οι καλύτερες λύσεις.
Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν ενημερωθεί και δηλώνουν προετοιμασμένες για τους ελέγχους και τα αποτελέσματα αυτών. Μάλιστα πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, ερωτηθείς για τη νέα άσκηση της BlackRock, δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες για την Τράπεζα Πειραιώς,(τρελαίνομαι με την σιγουριά σου)
  ενώ εκτίμησε ότι το ίδιο θα συμβεί και για τις υπόλοιπες τράπεζες. 

Το 2012 βγήκαν στο «κόκκινο» δάνεια ύψους άνω των 65 δισ. ευρώ ή το 24,6% των συνολικών χορηγήσεων, ενώ με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2013 της Τράπεζας της Ελλάδος, οι επισφάλειες για τις τράπεζες στο τέλος Μαρτίου έφτασαν στο 27,8%. Στα επιμέρους, ποιοτικά χαρακτηριστικά, ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια εμφανίστηκαν το 27,5% των επιχειρηματικών δανείων, το 22,9% των στεγαστικών και το 42,4% των καταναλωτικών. Ο συντελεστής κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε σε 40,4% ελαφρά αυξημένος σε σχέση με το 39,7% στο τέλος του 2012. Διαγράφηκαν δάνεια ύψους 3,9 δισ. ευρώ τα οποία είναι αυξημένα κατά 168% σε σχέση με το 2011.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου