Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ελληναρά Σκάσε!


Αυτό που δεν έχει καταλάβει πολύς κόσμος είναι το εξής:
Οι Έλληνες είναι μοιρασμένοι σε δυό μεγάλες ομάδες:....



1. Αυτοί που έχουν κάτι να λαμβάνουν από το κράτος και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ακούσουν για χρεοκοπίες, όπως:
Δημόσιοι υπάλληλοι, που εισπράττουν μισθό Δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι κοντά στη λήψη εφάπαξ Συνταξιούχοι, που εισπράττουν σύνταξη Γονείς φοιτητών, που τρέμουν στην ιδέα να κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν τα πανεπιστήμια και να βρεθούν εκτός τα παιδιά τους, μετά από τόσο κόπο και έξοδα. Προμηθευτές του δημοσίου, που τους χρωστάει λεφτά. Επιχειρηματίες, που τους ωφέλησε η ύφεση, αλλά θα τους καταστρέψει μια γενική χρεωκοπία του κράτους (στην πόλη μου, με 200.000 κατοίκους, έκλεισαν περί τα 40 μικροκαταστήματα πληροφορικής και τώρα μονοπωλούν την αγορά το Πλαίσιο και το Public). Εργαζόμενοι στους παραπάνω ωφελημένους επιχειρηματίες. Άνθρωποι με κομπόδεμα, που η ύφεση πολλαπλασιάζει την αγοραστική δύναμη των αποταμιευμένων χρημάτων τους (φθηνότερα ακίνητα, φθηνότερα ενοίκια, φθηνότερες τιμές στην κατανάλωση. Λαμόγια που τρώνε κρατικό χρήμα, επειδή βολεύονται στην παρούσα πολιτική κατάσταση και άλλοι πολλοί.
2. Αυτοί που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απολύτως από το κράτος, όπως:
Κατεστραμμένοι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, που η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη. Άνεργοι, χωρίς καμία προοπτική να βρουν εργασία. Φτωχοί, χωρίς δεκάρα στην τσέπη. Λαμόγια που τώρα είναι στην απ’ έξω και περιμένουν να γίνουν πολιτικές αλλαγές για να φάνε κρατικό χρήμα, επειδή θα βολευτούν με τη νέα πολιτική κατάσταση (να είστε βέβαιοι ότι έχουν ακονίσει μαχαιροπίρουνα και περιμένουν και άλλοι πολλοί.
Γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι άνθρωποι που προτιμούν – τουλάχιστον για την ώρα – να έχουν το Ευρώ αλλά να αντικρύζουν τα παιδιά τους σε μία κοινωνία με 35% ανεργία, χωρίς καμία παραγωγική βάση και να λένε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Κακομαθημένοι ψευτόμαγκες, μικροαστοί μαθημένοι στην ιδιώτευση και στον ωχαδερφισμό, εχθρικοί προς την προσωπική κριτική και την κοινωνική χειραφέτηση – τουλάχιστον για την ώρα. Έτσι λοιπόν με την πλειοψηφία των Ελλήνων, κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες, να σκέφτονται και να πράττουν σαν αιγοπρόβατα,  έχουμε μία δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση από μπουχέσες της κακιάς ώρας, που πουλάνε φτηνό πνεύμα με λίγο μαϊντανό από έθνος και ηθικιστικές χαζομάρες. Αν δεν διαλυθεί άμεσα το Ευρώ, θα μείνουμε μέσα το πολύ για έναν χρόνο μέχρι να σταματήσουν να τροφοδοτούν ένα βαρέλι δίχως πάτο. Δίχως λαϊκό σχέδιο σωτηρίας και με εντελώς διαλυμένη την παραγωγική βάση η προσγείωση τότε θα είναι εξαιρετικά σφοδρή
Αν είμασταν τόσο μάγκες, θα είχαμε συμβάλει περισσότερο για να πάρουν τα πράγματα πιο ριζοσπαστική τροπή. Ελπίζω να μας δοθεί χρόνος να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα στο μέλλον. 

Γι’ αυτό Ελλάδα των καφενείων, της αγροτιάς, της εργατιάς, της μιζέριας και του μικροαστισμού κάνε μας τη χάρη και επιτέλους ΣΚΑΣΕ!
Αυτό που σου αναλογεί είναι αυτό ακριβώς που θα έρθει.

.
συντάχθηκε από τόν / τήν κόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου