Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Βαράει κανόνι η Ευρώπη αν συνεχίσει έτσι – Ανησυχητικά στοιχεία από Ιταλία – Γαλλία


Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα “τρέμει”. Τα στοιχεία από Ιταλία και Γαλλία είναι ανησυχητικά και όλα δείχνουν ότι η οικονομική κρίση όσο η Γερμανία επιμένει στην αυτοκαταστροφική της πολιτική θα βαθαίνει.

kanoni Βαράει κανόνι η Ευρώπη αν συνεχίσει έτσι Ανησυχητικά στοιχεία από Ιταλία Γαλλία
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δεκαεπτά ιταλικών τραπεζών προχώρησε πριν λίγο ο Οίκος Αξιολόγησης Standard & Poor’s. Οι μόνοι μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί που «σώζονται» από την υποβάθμιση είναι οι Intesa San Paolo και Unicredit.
Παράλληλα, σε ανακοινωθέν του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι «στο τέλος του 2013 το ΑΕΠ της Ιταλίας θα έχει συρρικνωθεί κατά 9% μέσα σε έξι χρόνια », ότι « στο ίδιο χρονικό διάστημα οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 25%, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα βρίσκεται σε επίπεδο χαμηλότερο του 2007».
Ο Standard & Poor’s, τέλος επισημαίνει ότι «δεν αναμένει να υπάρξει σημαντική αντιστροφή της κατάστασης μέσα στο 2014».
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο ίδιος οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στην βαθμίδα ΒΒΒ.
Ρεκόρ ανεργίας στη Γαλλία
Ο αριθμός των ανέργων στο έδαφος της ηπειρωτικής Γαλλίας έφθασε σε νέα ιστορικά ύψη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας, καταφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στην φιλοδοξία και δέσμευση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να μειώσει δραστικά έως τα τέλη του έτους την ανεργία.
Η επιδείνωση στην αγορά εργασίας στη Γαλλία, η οποία καταγράφεται παρά τα στοιχεία του τρέχοντος μηνός που υποδεικνύουν μία ισχνή ανάκαμψη και τις προβλέψεις πως η χώρα εξέρχεται μίας ελαφράς υφέσεως, είχε ως αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο να φθάσει τους 3.279.000, στο υψηλότερο σημείο στην ιστορία.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας αποτελούν τον πιο συχνό ενδείκτη για την κατάσταση της απασχόλησης στη Γαλλία, μολονότι στις μετρήσεις του δεν λαμβάνονται υπ’ όψη τα πρότυπα που έχει θέσει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), ούτε εκφράζουν ποσοστιαία και τον αριθμό των αναζητούντων εργασία.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου