Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ JITEM!

jitem-tourkia


Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε ο εισαγγελέας Οσμάν Τζοσκούν σχετικά με την δολοφονία του Κούρδου διανοούμενου Μουσά Αντέρ, περιγράφεται με λεπτομέρειες το πώς δολοφονούσε η JITEM( η μυστική ειδική τουρκική αστυνομική μονάδα, η οποία ειδικεύεται στην καταπολέμηση των ανταρτών του ΠΚΚ). Σύμφωνα με την κατάθεση του ¨μετανοηθέντα¨ του ΠΚΚ και μέλους της JITEM Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν, τα θύματα μεταφέρονταν κρυφά στο αρχηγείο και εκεί αφού τα ανέκριναν με βασανιστήρια, έπειτα τα εκτελούσαν. Τα μέλη της JITEM σκότωναν τους ανθρώπους πνίγοντας τους με σκοινί ή καλώδιο, είτε και με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ακολούθως έβαζαν τα πτώματα σε σακούλες και είτε τα πετούσαν στο νερό, είτε τα έθαβαν κάπου για να μην βρεθούν ποτέ.
Απευθείας στο αρχηγείο
Σύμφωνα με το tourkikanea οι πρακτικές της JITEM-κατά το κατηγορητήριο-που σου παγώνουν το αίμα ήταν οι εξής : ¨Kαταρχήν συγκεντρώνονται πληροφορίες σχετικά με το άτομο-στόχο, γύρω από τις διευθύνσεις σπιτιού και εργασίας, πινακίδες αυτοκινήτων, ώρες αναχώρησης και επιστροφής και εν συντομία κάθε προσωπική πληροφορία. Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση πληροφοριών για το άτομο, τοποθετείται μια ομάδα ατόμων για να το ακολουθεί. Το προσωπικό τοποθετείται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες. Η εξουσιοδοτημένη αυτή ομάδα την πιο ευνοϊκή στιγμή, εμφανίζεται ως ασφάλεια και ανεβάζει στο όχημα το άτομο. Εάν το άτομο δεν ανεβαίνει στο αυτοκίνητο και αντιστέκεται, τότε εφαρμόζεται βία. Τον καθίζουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Από κάθε μεριά του υπάρχει και ένα στέλεχος προσωπικού. Το άτομο παρεμποδίζεται από το να βλέπει προς τα μπρος ή τον περίγυρο. Όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει στην JITEM του δένονται τα μάτια με μπεζ ταινία. Τα χέρια του επίσης δένονται ή του περνιούνται χειροπέδες. Χωρίς να δει κανείς τον βάζουν μέσα στο κτίριο της JITEM και τον βάζουν στο κελί.
Απεριόριστα βασανιστήρια
Ενίοτε την ανάκριση την κάνει ο ίδιος ο διοικητής της JITEM, ο οποίος ανακρίνει βασανίζοντας με τα χέρια του. Όσοι βρίσκονται στο δωμάτιο της ανάκρισης είναι υποχρεωμένοι να μετάσχουν σε κάποιο βαθμό στα βασανιστήρια. Στελέχη που δεν μετέχουν σε βασανιστήρια αντιμετωπίζουν την καχυποψία του διευθυντή τους.
http://www.makeleio.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου