Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΣΙΚΕΛΙΑ.Λουόμενοι έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν μετανάστες που κινδύνευαν - ΒΙΝΤΕΟ

 


Εκατόν εξήντα μετανάστες από τη Συρία προσπαθούσαν να φτάσουν με πλοιάριο στις ακτές της Σικελίας, όταν αυτό προσάραξε λίγα μέτρα μακριά.


Ανάμεσά τους 50 έγκυες και πολλά παιδιά. Άνδρες της ακτοφυλακής, κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή, έτρεξαν να τους βοηθήσουν. Βούτηξαν στα νερά, έφτασαν στο πλοιάριο και έναν έναν τους οδήγησαν στην ακτή.
 Ο Ιταλός πρόεδρος Τζιόρτζι Ναπολιτάνο δήλωσε περήφανος: “πρόκειται για εικόνες που τιμούν την χώρα μας, διότι δείχνουν ότι όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια τραγωδία -την οποία ζουν σε περιοχές όπως η Λαμπεντούζα και όχι μόνο, με ανθρώπους που ζητούν άσυλο και προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους πολέμους και κατατρεγμούς- εμείς οι Ιταλοί αποδεικνύουμε ότι υπερέχει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που είναι σαφώς ισχυρότερα από τις προκαταλήψεις και τους φόβους”.

Αντιθέτως ο Ματέο Σαλβίνι, γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, μέσω του Facebook σχολίασε: “ποιος θα συντηρήσει τους μετανάστες αυτούς – ο πρόεδρός μας; Πότε θα οργανωθεί ανθρώπινη αλυσίδα υπέρ των ιταλών ανέργων;”

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου