Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Eξετάζει τη χρήση βίας στη Συρία...

 



-Martin Dempsey αναφέρει ότι η ανάπτυξη αεροπορικής δύναμης »υπό συζήτηση», αλλά η κατάσταση »μπορεί να γίνει χειρότερο» από τη στρατιωτική επέμβαση .... =WASHINGTON (AP) - ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος του έθνους δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας την Πέμπτη ο Ομπάμα συζητά αν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη στη Συρία, όπου ένας εμφύλιος πόλεμος που εισέρχονται τρίτο έτος της έχει σκοτώσει περίπου 93.000 άτομα.
Μέσα σε μια αυξανόμενη κατακραυγή μεταξύ της αντιπολίτευσης Προέδρου Μπασίρ Ασαντ για τη συμμετοχή ενεργό ΗΠΑ, Στρατός Γενική Martin Dempsey είπε κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου μαρτυρία που έδωσε ο Πρόεδρος Barack Obama με τις επιλογές για τη χρήση βίας. Αλλά αρνήθηκε να λεπτομέρεια αυτές τις επιλογές, λέγοντας ότι «δεν θα ήταν σωστό για μένα να προσπαθήσω να επηρεάσει την απόφαση μαζί μου και έτσι η γνώμη κοινό σχετικά με το τι είδος της δύναμης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε."
Οι παρατηρήσεις της Μεικτής Αρχηγών του προέδρου Προσωπικό ήρθε μετά ο γερουσιαστής John McCain, Ρεπουμπλικάνος από το Arizona, τον ρώτησε ποια προσέγγιση στη Συρία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο κίνδυνο: συνεχιζόμενη περιορισμένη δράση από την πλευρά της Ουάσιγκτον ή περισσότερο σημαντικές δράσεις όπως τη δημιουργία μιας όχι -fly ζώνη και τον εξοπλισμό των δυνάμεων των ανταρτών με τα όπλα που χρειάζονται για να ανακόψει τις δυνάμεις της προκαταβολής του Ασάντ.
"Ο γερουσιαστής, είμαι υπέρ της οικοδόμησης μιας μετριοπαθή αντιπολίτευση και την υποστήριξη του," είπε ο Dempsey. «Το ερώτημα για το αν θα την υποστηρίξει με άμεση κινητική απεργίες ... είναι μια απόφαση για τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας, όχι για την ανώτερος στρατιωτικός ηγέτης του έθνους."
Η χρήση της κινητικής απεργίες, μια στρατιωτική όρος που συνήθως αναφέρεται σε πυραύλους και βόμβες », είναι υπό συζήτηση στο εσωτερικό των οργανισμών μας από την κυβέρνηση," είπε ο Dempsey.
"Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από επιλογές που είναι εκεί έξω," ναύαρχος Τζέιμς Winnefeld, αντιπρόεδρος της Μεικτής Αρχηγών, είπε του σχεδιασμού για τη στρατιωτική δράση στη Συρία. "Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, αν είστε καλείται να δράσει».
McCain είπε αργότερα μια ομάδα δημοσιογράφων που σκοπεύει να εμποδίσει την επιβεβαίωση του Dempsey, λέγοντας ότι ήταν δυσαρεστημένος με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις Dempsey ρωτήθηκε σχετικά με τη Συρία.
Dempsey αναγνώρισε, απαντώντας σε ερώτηση γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, Ρεπουμπλικάνος από τη Νότια Καρολίνα, ότι οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν το πάνω χέρι στη Συρία.
"Επί του παρόντος η παλίρροια φαίνεται να έχει μετατοπιστεί υπέρ του,« η γενική είπε.
Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζει το Dempsey και υποψηφιότητες Winnefeld για μια δεύτερη θητεία. Η Δημοκρατική ηγεσία της επιτροπής είναι όλα, αλλά σίγουρα να εγκρίνει τις reappointments.

Κορυφαίοι γερουσιαστές όπως ο Carl Levin, Δημοκρατών του Michigan, του προέδρου της επιτροπής, και ο Μακέιν, έχουν πιέσει τον Ομπάμα να λάβει μια πιο δυναμική προσέγγιση για να νικήσει τις δυνάμεις του Ασάντ. Ενώ η διοίκηση έχει εγκριθεί θανατηφόρο βοήθειας προς τις δυνάμεις των ανταρτών μάχονται τα στρατεύματα του Άσαντ, δεν προσπαθεί να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο οποίο μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας θα πρέπει να αποκλείονται από την φέρουν, ή αλλιώς επέμβει στρατιωτικά για να σταματήσει τον πόλεμο.
Για να αποφύγετε συρθούν βαθύτερα σε εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν επισημάνει την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ το 2003, ως ένα παράδειγμα του τι μπορεί να πάει στραβά όταν η στρατιωτική Αμερικής εμπλέκεται σε συγκρούσεις στην Εγγύς Ανατολή.
"Έχουμε έσπευσαν να τον πόλεμο σε αυτήν την περιοχή κατά το παρελθόν. Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε εδώ », επικεφαλής του Ομπάμα του προσωπικού, Denis McDonough, δήλωσε την Κυριακή στο CBS '" Face the Nation ".

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής του με τον Μακέιν, Dempsey είπε: «καταστάσεις μπορεί να επιδεινωθεί με την καθιέρωση της στρατιωτικής δύναμης», χωρίς πρώτα να κατανοήσει το πώς η χώρα θα συνεχίσει να διέπει και τη διασφάλιση ότι οι εθνικές αρχές να μην αποτύχουν.
Πρώτη θητεία του Dempsey ως πρόεδρος έχει μια πολυτάραχη με τη στρατιωτική σύνταξη κάτω από μακρές πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος είχε να καταπιαστεί με δισεκατομμύρια δολάρια σε περικοπές του προϋπολογισμού, που απείλησαν στρατιωτική ετοιμότητα, η επιδημία των σεξουαλικών επιθέσεων στις τάξεις, την κρίση στη Συρία, και πιο πρόσφατα αναταραχή στην Αίγυπτο.
Dempsey ασχολήθηκε επίσης με την αναδυόμενη εικόνα σοβαρές ελλείψεις στο εσωτερικό της κοινής POW-MIA Command Λογιστική. Κάλεσε τα ελαττώματα να αποθαρρύνει και να "κινείται γρήγορα προς την ντροπή."
Dempsey δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Chuck Hagel τον κάλεσε, ενώ ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι γνώριζε αναφέρει ότι η προσπάθεια λογιστικής ΜΙΑ μαστίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και δυσλειτουργία. Hagel θέλει να "πάρει στο κάτω μέρος" του προβλήματος, είπε.
Γερουσιαστής Kelly Ayotte, Ρεπουμπλικάνος από το New Hampshire, είπε ότι η επιτροπή θα πρέπει να διενεργεί ακροάσεις για να ερευνήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου