Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η μικρή Αλβανία που θέλει να γίνει μεγάλη

Οι Αλβανοί ετοιμάζουν κόμμα για να μπουν στην ελληνική Βουλή, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Τσενάι!

Μόνο σύμπτωση δεν θα το έλεγα. Την ημέρα που επρόκειτο να επισκεφθεί ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ.Δ.Αβραμόπουλος την Αλβανία, ο Πρωθυπουργός της κ.Σαλί Μπερίσα σε προεκλογική του ομιλία επανέλαβε το χιλιομασημένο σενάριο της Μεγάλης Αλβανίας που φθάνει μέχρι την Πρέβεζα.

Βεβαίως ο κ.Μπερίσα, την οριοθέτησε απο τη Νότια Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο μέχρι την Πρέβεζα. Στο ελληνικό ΥΠΕΞ σήμανε συναγερμός, μόλις πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις Μπερίσα  κι αφού ζήτησαν επανόρθωση κατι που η αλβανική πλευρά δεν  έπραξε, ο Αβραμόπουλος δεν ανέβηκε στο αεροπλάνο και δεν πήγε στα Τίρανα. Έκανε δηλαδή το αυτονοήτο. Μετά ήρθαν οι δικαιολογίες φτηνές, περί της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, όπου είναι γεγονός ομως, οτι κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος επιδίδονται καθημερινά σε πλειοδοσία εθνικισμού και ανθελληνισμού.

Η υστερία εναντίον της χώρας μας εκδηλώθηκε πρόσφατα απο τις αλβανικές εφημερίδες οταν ανακοινώθηκε οτι αρχίζουν στο Ιόνιο και στην Κρήτη οι σεισμικές ερευνες για υδρογονάθρακες.

Η αστική τάξη της Αλβανίας, τα πολιτικά κόμματα και η παλιά κομμουνιστική νομενκλατούρα που εξελίχθηκε παίρνοντας στα χέρια της το εμπόριο, τις συγκοινωνίες, το μαύρο χρήμα, τον κάθε λογής πλούτο και φυσικά την όποια παρανομία, προσποιείται άραγε ή έχει πράγματι ξεχάσει οτι αναπνέει χάρη στην Ελλάδα; Η βοήθεια και η στήριξη που πρόσφερε η χώρα μας, αρχής γενομένης απο τον κ.Μητσοτάκη προς τον κ.Μπερίσα για να κερδίσει τις πρώτες του εκλογές και να γίνει Πρωθυπουργός ο τελευταίος στη δεκαετία του '90. Άφθονο χρήμα απο την Ελλάδα για τους ελληνικής καταγωγής αλβανούς πολίτες που ποτέ δεν καρπώθηκε τελικά η κακοποιημένη ελληνική μειονότητα. Πάνω απο ενα εκατομμύριο αλβανοί που ήρθαν στην Ελλάδα και εφτιαξαν τις ζωές του, εξάγοντας τα χρήματα στην Αλβανία. Που δεν πλήρωσαν φόρους, που ετυχαν της υποστήριξης των ελλήνων σε ολοκληρη την Ελλάδα, που πήραν τις δουλειές απο τα ελληνικά χέρια, πήγαν στα σχολεία, χρησιμοποίησαν τα νοσοκομεία, τους αγκάλιασε η Εκκλησία μας.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Μπερίσα, που μέσω της εκπροσώπου του ανασκεύασε αφού είχε ηδη πεί οσα ήθελε να πεί, προκάλεσαν την αντίδραση των ελληνικών κομμάτων. Μεγάλη Αλβανία σημαίνει νέα φωτιά στα Βαλκάνια, πόλεμος για την αλλαγή των συνόρων. Και βέβαια, κατα καιρούς και πρόσφατα, έχουμε δηλώσεις για υπο ιδρυση κόμμα αλβανών στην Ελλάδα κλπ. Μια χούφτα θρασίμια μας δείχνουν τα χαλασμένα δόντια τους και μας κάνουν την γνωστή ασεμνη χειρονομία με το δάχτυλο, την ίδια ώρα που τρώνε φαγητό απο το πιάτο μας.

Ας ελπίσουμε οτι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουν καταστρώσει τέτοια σχέδια υπερ μια  χούφτας Αλβανών. Οι δε κρατούντες, καλά θα κάνουν τώρα που μελετούν το φορολογικό να λάβουν τα ίδια μέτρα με τους ελληνες και για τους μετανάστες που ζούν και εργάζονται στην πατρίδα μας.




συντάχθηκε από τόν/τήν κόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου