Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το Πεντάγωνο θα επιλέξει τη χρήση βίας στη Συρία μόνο με επιλογή της κυβέρνησης

Ιούλιος 18, 2013.

Ουάσιγκτον.

Το Πεντάγωνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στη Συρία, εφ’ όσον κατέληγε σε αυτήν την επιλογή η κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, από τον πρόεδρο των Αρχηγών του Μεικτού Προσωπικού των ΗΠΑ, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.
Мартин Демпси

Ο Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι «το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση από την κυβέρνηση».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, αν και τα μέλη της Επιτροπής της Γερουσίας για τις ένοπλες υπηρεσίες επέμειναν στην αποσαφήνιση της στρατηγικής για το τέλος της σύγκρουσης στη Συρία.

Επίσης, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ναύαρχος Τζέιμς Ουίνεφελντ είπε ότι «σε αυτήν την περίπτωση, θεωρούμε όλους τους πιθανούς τρόπους δράσης», «είμαστε έτοιμοι να δράσουμε εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τη διάσκεψη της Γενεύης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί η συριακή σύγκρουση με στρατιωτικά μέσα και υποστηρίζει τη  ρωσο-αμερικανική πρωτοβουλία για διοργάνωση μιας διάσκεψης για τη Συρία στη Γενεύη.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ΕΕ-Νότιας Αφρικής Σύνοδο Κορυφής.

Σε κοινό ανακοινωθέν εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη βία και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη χώρα, καθώς και στις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της σύγκρουσης για τους γείτονες της, γράφει το Tass.
--
The Hellenic Information Team




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου