Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Eπίθεση κατά Ελλάδας από τον Ερντογάν!!

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRUD9NdezagT0yhZLh1sZobjJaPn8BvCwelX5_l2yrLybXBXbDx 
Eπίδειξη δύναμης με συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έκανε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.


Επέκρινε, επίσης, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στην Ελλάδα: «μην υπερβαίνετε τα όριά σας. Δεν είστε αρμόδιοι να εκδίδετε αποφάσεις για την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφασή σας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλος της ΕΕ. Εάν είστε ειλικρινείς, σας λέω ότι στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις και επεισόδια, όπου σκοτώθηκαν πολίτες, αλλά τους δώσατε οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ».

Την ίδια ώρα, ήταν σε εξέλιξη εκκαθαριστική επιχείρηση της αστυνομίας σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης εναντίον διαδηλωτών. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά γίνεται λόγος για έναν σημαντικό αριθμό τραυματικών και έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό προσαγωγών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις του κόμματός του υπό τον γενικό τίτλο «σεβασμός προς τη λαϊκή βούληση». Μετά τη χτεσινή συγκέντρωση στην Άγκυρα και τη σημερινή στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι στις 22 και 23 Ιουνίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Ερζουρούμ και τη Σαμψούντα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Απευθυνόμενος ονομαστικά στο BBC, το CNN και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είπε «να δείξετε και αυτή την εικόνα», εννοώντας το πλήθος στην πλατεία Καζλίτσεσμε, όπου γινόταν η συγκέντρωση.

Τα επεισόδια και η αστυνομική βία συνεχίζονται ειδικά στην Κωνσταντινούπολη από τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ. Χρησιμοποίησε νερό, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να αδειάσει σε λίγα λεπτά το πάρκο και να σκορπιστούν οι διαδηλωτές στους διάφορους γύρω δρόμους.

Πριν λίγο αναπτύχθηκαν και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής που ήρθαν από την Ανατολή για να "σφραγίσουν" την πλατεία...
defencenet
hellas-now.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου