Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απολύσεις θα γίνουν!


mhtsotakhs-kyriakosΠρώτοι «αμνοί» στο βωμό οι 6.000 συμβασιούχοι προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης. «Απολύσεις θα γίνουν» δηλώνει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,
προσθέτοντας ωστόσο, ότι «για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ».
Ο μεγάλος αριθμός των απολύσεων θα προκύψει με την απομάκρυνση από το Δημόσιο «4.000-6.000 υπαλλήλων», μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «αιώνιους» συμβασιούχους, όπως λέει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Συμπληρώνει, πάντως: «Δεν θα είμαι υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης».
«Θα πείσω την Τρόικα για την διαθεσιμότητα»
Όσον αφορά την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ότι «είναι λάθος της Τρόικα να θέτει ποσοτικούς στόχους». Αυτό, λέει, θα πει και στους εκπροσώπους των δανειστών μας στην συνάντηση της Δευτέρας, διότι όπως επισημαίνει, «η διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες για να γίνει σωστά».
Μάλιστα δηλώνει: «Θα τους πείσω, καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος».
Οι πρώτοι 1.500 στην «έξοδο». Αυτό που παρουσιάζεται ως δεδομένο στην παρούσα φάση, εξάλλου, είναι ότι μέσω των δικαστηρίων θα οδηγηθούν στην έξοδο ως το τέλος του 2013 περίπου 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Πρόκειται για υπαλλήλους που έχουν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια για να παρατείνουν την παραμονή τους στην υπηρεσία τους, παρότι έχει λήξει η σύμβαση τους.
Η απομάκρυνσή τους θα επιχειρηθεί με μια παραλλαγή του σχεδίου Μανιτάκη, περιορίζοντας αλλά όχι απαγορεύοντας την ισχύ των προσωρινών διαταγών που εκδίδουν τα δικαστήρια. Η επείγουσα νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Αθανασίου και θα κληθεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αίρει την ισχύ των προσωρινών διαταγών, εφόσον παρατηρούνται αναβολές στην εκδίκαση των κύριων προσφυγών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου