Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δήμος στη Κρήτη βάζει "χέρι" στις καταθέσεις - Κατασχέσεις από 30 επιχειρηματίες

Ξεκίνησε (;) από τη Κρήτη η αντίστροφη μέτρηση για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δεκάδων επιχειρηματιών για χρέη προς τους  Δήμους!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Nέα Κρήτη.", ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κρήτης, ο οποίος μάλιστα είναι και ένας εκ των πλουσιότερων (καθώς περιλαμβάνει τις πλέον τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου), ο Δήμος Χερσονήσου, δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και ακίνητα-φιλέτα επιχειρηματιών στο χώρο του τουρισμού για την είσπραξη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Είμαστε υποχρεωμένοι διότι στην αντίθετη περίπτωση θα κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος. Ιεραρχούμε καταστάσεις και δίνουμε προτεραιότητα στους μεγαλοοφειλέτες», δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος σε καθημερινή πλέον βάση με το οικονομικό αδιέξοδο δεκάδων επιχειρηματιών αλλά και πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη!

Στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, δεκάδες επιχειρηματίες διαπίστωσαν με έκπληξη μια μεγάλη... οικονομική τρύπα στους τραπεζικούς τους λογαριασμού.

Όπως σημειώνει ο κ. Δοξαστάκης, από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 30 επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί ήταν αρκετά... μείον!

«Κάθε χρηματικό ποσό που εισρέει στους λογαριασμούς τους, λόγω της διαδικασίας που γίνεται μέσω του κώδικα εισπράξεως δημόσιων εσόδων που ισχύει και για τους Δήμους, δεσμεύεται αυτόματα», επισήμανε ο ίδιος.

Πρόκειται μάλιστα για χρήματα που οφείλουν εδώ και πολύ καιρό, ακόμη και αρκετά χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις και αφορούν χρέη από ύδρευση, τέλη κοινοχρήστων χώρων, βεβαιωμένα πρόστιμα σε παραλίες ακόμη και για παράνομες διαφημιστικές προβολές των επιχειρήσεών τους.


ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου