Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Περιπατητικές διαδρομές και Πεζοπορία στη Λήμνο :

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ



Επιδοθείτε στην εξερεύνηση της άγριας φύσης του νησιού, ακολουθώντας τις περιπατητικές διαδρομές που θα σας αποκαλύψουν όλες τις κρυμμένες ομορφιές του.
•    Η διαδρομή που οδηγεί στο εξωκκλήσι της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας ξεκινά από την ακτή του Εβγάτη, σας πηγαίνει μέσα από το χωριό Θάνος και σας οδηγεί τελικά στο βράχο όπου είναι χτισμένο το εκκλησάκι.
•    Η διαδρομή προς τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστείας και του Καβειρίου θα σας συναρπάσει. Βρίσκονται λίγο έξω από το Κοντοπούλι του Μούδρου και πρέπει να ανεβείτε ένα λόφο για να φτάσετε στο Καβείριο.
•    Ένα πολύ όμορφο τοπίο θα αντικρύσετε φτάνοντας στους καταρράκτες Κατσαΐτη. Ακολουθήστε τη διαδρομή από το τελείωμα της παραλίας του Άη Γιάννη, στο χωριό Κάσπακας, και περπατήστε μέχρι το ρέμα του Κατσαΐτη για να φτάσετε στους όμορφους καταρράκτες.
•    Κατά τη διαμονή σας στη Λήμνο, δεν πρέπει να παραλείψετε να περπατήσετε μέχρι τις υπέροχες Παχιές Αμμουδιές, που θα βρείτε στην περιοχή της Ατσικής. Στις εντυπωσιακές αμμοθίνες θα φτάσετε ακολουθώντας ένα χωματόδρομο από το χωριό Κατάλακκος, ενώ πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να “κολυμπήσετε” στην άμμο. Στο τέλος της διαδρομής θα συναντήσετε την παραλία Γομάτι.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου