Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

 




Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η δύση βρίσκεται σε πόλεμο ανά μεταξύ της. Δεν είναι δηλαδή ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως φαίνονται. Υπάρχουν 2 βασικές αρνητικές δυνάμεις που μάχονται μεταξύ τους αυτήν την στιγμή. Η υπερατλαντική δύναμη με έδρα σήμερα το Λονδίνο !! και ο Γαλλογερμανικός άξονας με έδρα την Γαλλία. Δεν θα σας ακουγόταν παράξενο το «έδρα η Γαλλία», αν γνωρίζατε τι εστί ESMA (european securities and markets authority = ευρωπαϊκή αρχή κινητών αξιών και αγορών) με μεγάλη επιρροή στις χρηματοοικονομικές αγορές ακόμα και στην Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ). Δημιουργήθηκε πραξικοπηματικά και καταχρηστικά, παραβαίνοντας ευρωπαϊκούς κανόνες, από την Γαλλία και με την ανοχή της Γερμανίας, εις βάρος των Εθνών κρατών. Παρ' όλη την ύπαρξη του EIOPA (european insurance and occupational Persions authority = ευρωπαϊκή αρχή ασφαλίσεων και επαγγελματικών συντάξεων) με έδρα την Γερμανία, ο ESMA που θα εποπτεύει όλα τα παραπάνω βρίσκεται στα χέρια των Γάλλων. Δηλαδή ο μεγάλος χαμένος αυτήν την στιγμή είναι το Λονδίνο, εφ όσον εξαρτάται, χώρα ούσα παντελώς αποβιομηχανοποιημένη, από το ανταγωνιστικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Οι οργανισμοί αυτοί είναι κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, από την στιγμή που νομοθετήθηκαν παράνομα ως απόλυτα ανεξάρτητες αρχές που μπορούν να παρεμβαίνουν κατά το δοκούν και να επιβάλλονται. Αξιοσημείωτο είναι πως για να πετύχει το νομοθετικό πραξικόπημα, η Κομισιόν δεν δίστασε να εξαγοράσει ψήφους ευρωπαϊκών κρατών με αντάλλαγμα την πληρωμή της κοινοτικής συνδρομής τους ως μέλη στις νέες ρυθμιστικές αρχές. Αν έφτασαν στο σημείο να εξαγοράσουν και τις 27 ψήφους της Πολωνίας και της Λιθουανίας, πληρώνοντας το μερίδιό τους, τι αντάλλαγμα πήραν τα δικά μας φερέφωνα ; όταν χωρίς αιδώ παρουσιάζουν για …. «μεγάλες νίκες» τον αγωγό ΤΑΡ με μηδέν εθνικό κέρδος ;

Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτονται τα εθνικά κοινοβούλια και η εξουσία συγκεντρώνεται στον Γαλλογερμανικό άξονα. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο ESMA παίρνει και τον τραπεζικό έλεγχο της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ανέλαβε ο Δαυίδ της coca cola και των πτωχευμένων εταιριών "Κατσέλη Αλλατίνη" την eurobank. ¨Εχει πείρα πως να πτωχεύει. Χαζός ήταν ο Λάτσης να μην αφήσει την eurobank και να στραφεί ....... προς real estate ;

Όταν η standrard & poor's υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Γαλλίας, με άμεση αντίδραση από πλευράς της Γαλλίας, για να πάρει μία νέα απάντηση από τον οίκο αξιολόγησης με την πραγματική υποβάθμιση της αυτήν την φορά, η Γαλλία έχοντας στα χέρια της τον έλεγχο ..... των ελεγκτών από το 2011, σημαίνει πως κρατά στα χέρια της ένα πανίσχυρο όπλο, το οποίο μπορεί να το εκμεταλλεύεται επίσης ως "προστάτιδα" των υπό αυτής αδυνάμων χωρών και …... αλλαχού.
Στην πραγματικότητα όμως το αξιόχρεό της βρίσκεται κοντά στα επίπεδα της Ιταλίας.

Το πραξικοπηματικό ESMA όμως έφερε τα πάνω κάτω, από την στιγμή που οι τρεις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΙ εγράφησαν στον νέο οργανισμό (!) έχοντας σαν αποτέλεσμα η Γαλλία να πάρει τον πλήρη έλεγχο. Έκτοτε και παρ' όλη την ύφεση, την άνοδο της ανεργίας κλπ σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, οι υποβαθμίσεις των οίκων …… χα χα ατόνησαν.
Αν ο Ολάντ ύψωσε την φωνή του για την αδιαλλαξία της Γερμανικής πολιτικής, ήθελε να ευλογήσει τα γένια του αποσπώντας την εύνοιά της, να κρατηθεί πριν βουλιάξει, παρά ότι ενδιαφερόταν πραγματικά για τις χώρες του νότου που πλήττονται.
Η Γερμανία δύσκολα αλλάζει στρατηγική, ει μόνον αν γίνει επιτακτική ανάγκη η διάσωση της Γαλλίας, για να μην καταρρεύσει ο άξονας και το ευρώ.
Από την άλλη η Γαλλία δεν μπορεί να συγκρατήσει πολλούς οικονομικά ασθενείς όπως η Ελλάδα.

Κατόπιν τούτων , δείγμα στο τι συμβαίνει μυστικά στον χρηματοοικονομικό πόλεμο, τις πραξικοπηματικές δράσεις, την μη τήρηση των δημοκρατικών θεσμών προς χάριν της εξουσίας και της προσωπικής επιβίωσης εις βάρος όλων των υπολοίπων, ομού με την παραγκωνισμένη δύναμη που προσπαθεί και εκείνη με χέρια και με δόντια να ανακτήσει ότι έχει απολεσθεί μέχρι τώρα, φαντάζομαι μπορούμε να έχουμε μια εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει παρασκηνιακά, μην παραβλέποντας την κατολίσθηση της τρεμάμενης Αμερικανικής οικονομίας. Η οποία έτσι και γκρεμιστεί, θα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα. Αυτό θα ονομαστεί πραγματικά ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ.

Ας τους αφήσουμε να φαγωθούν μεταξύ τους. Δικός τους είναι ο πόλεμος και εμάς δεν μας αφορά, ούτε τον ξεκινήσαμε. Θα πρέπει να διαχωρίσουμε την θέση μας, να απεμπλακούμε από αυτούς και ας νομίζουμε πως είναι δύσκολο. Δεν είναι, όταν αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους, μεταφέροντας τον πόλεμο τους επάνω μας ή στην ανατολή (!) Ας μην είμαστε τα πιόνια τους..... Ας ψάξουμε να βρούμε παρόμοιες καθάριες φωνές πάνω στην γη μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι ηγεσίες των χωρών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο τους και από πού κρατά η σκούφια τους.
Μας ενδιαφέρουν όμως οι πραγματικά συνειδητοποιημένες και ενεργοποιημένες ομάδες των κρατών. Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν πρέπει να εμπλέκεται σε αυτήν την προσπάθεια, είτε βγαλμένο από την ναφθαλίνη (πρόσωπα μιας απελθούσας εποχής που βρίσκεται στον επιθανάτιο ρόγχο της) είτε επειδή δεν έχρησαν πολιτικοί με αξιώματα, όπως ο Τσίπρας. Έπαιξαν όμως πιστά τον ρόλο τους που τους αναλογούσε στο στασίδι τους τόσον καιρό, ενώ σήμερα κάνουν μετατροπές στα μοντελάκια τους, κάτω από τις νέες συνθήκες. Αν πραγματικά και παραδειγματικά ξεχωρίσουν γνώριμες πολιτικές φωνές, θα είναι καλοδεχούμενες, υπό αυστηρά επιτήρηση όμως.

Αν δεν εκμεταλλευτούμε σωστά τους καιρούς, τότε η χώρα μας και η ανθρωπότητα θα βυθιστεί σε μεγάλο πένθος. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και όποιος δεν αποδέχεται αυτήν την μικρή αλλά ουσιαστική αλήθεια, ας ακολουθήσει τον δρόμο που καλώς κακώς δεν αποχωρίζεται.
 
 
 
 
πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου